-

Gözden kaçırmayın

Afyonkarahisar Sağlık Bilimleri Üniversitesi'nden Kalp Sağlığı Haftası MesajıAfyonkarahisar Sağlık Bilimleri Üniversitesi'nden Kalp Sağlığı Haftası Mesajı

AFSÜ Hastanesi, Yeni Nesil Tıbbi Görüntüleme Teknolojisine Kavuştu


Afyonkarahisar Sağlık Bilimleri Üniversitesi (AFSÜ) Hastanesi, sağlık hizmeti kalitesini artırmaya yönelik önemli bir yatırım gerçekleştirdi. Bölgenin ilk Çift Tüp Çift Dedektör Bilgisayarlı Tomografi (BT) sistemi, hastanenin Sağlık Uygulama ve Araştırma Merkezi'nde hasta kabulüne başladı.


Düşük Dozda Yüksek Çözünürlüklü Görüntüleme


Yeni BT sisteminin en dikkat çekici özelliği, vücudu daha düşük dozda radyasyona maruz bırakarak net ve kapsamlı bir şekilde tarama yapabilmesi. AFSÜ Rektörü Prof. Dr. Nurullah Okumuş, bu gelişmenin Afyonkarahisar için önemli bir adım olduğunu vurguladı. Sistem, özellikle kardiyoloji, onkoloji ve pediatri alanlarında daha güvenilir tanı konmasına yardımcı olacak.


Hızlı ve Doğru Tanı İmkanı


AFSÜ Hastanesi'nin Radyoloji bölümünün bölgedeki ileri tanı ve görüntüleme merkezlerinden biri olma hedefi doğrultusunda atılan bu adım, hasta memnuniyetini artıracak. Rektör Okumuş, sistemin yüksek hızda (0.25 saniyede tam tur dönüşü) düşük dozda ve üst düzey tanısal doğrulukta hizmet sunacağını belirtti. Bu sayede hastalar için daha hızlı, güvenilir ve konforlu sağlık hizmeti sağlanacak.


Acil Durumlarda Hayat Kurtarıcı Özellikler


Yeni sistemin özellikle acil durumlarda hızlı ve doğru tanı koyulmasına olanak sağlayan özellikleri bulunuyor. Kalp atımından bağımsız koroner BT anjiyografi çekilebilmesi, tek kalp atımında EKG tetiklemeli TAVI, Triple Rule Out ve Koroner BT Anjiyografi incelemelerinin gerçekleştirilmesini mümkün kılıyor.


Çocuklar ve Kaygılı Hastalar İçin Avantajlı


AFSÜ'nün yeni BT sistemi, çocuk hastalar veya kaygı yaşayan bireyler için de önemli avantajlar sunuyor. Dokunmatik paneller sayesinde daha iyi yönlendirme sağlanarak, yatıştırıcı ilaca ihtiyaç duymadan ultra hızlı çekim yapılması mümkün hale geliyor. Sistem, saniyede 737 mm'ye kadar geniş bir alanı tarayabiliyor ve acil vakalar, obez bireyler veya Parkinson hastalarında görülebilecek hareketten kaynaklı görüntü bozukluklarının önüne geçiyor.



    • 4D Adaptive Spiral teknolojisi sayesinde dinamik anjiyografi ve beyin perfüzyonu gibi fonksiyonel incelemeler tek taramada gerçekleştirilebiliyor.

    • Yüksek jeneratör gücü ile eser miktarda kontrast madde kullanımına olanak tanıyor, bu sayede kronik böbrek veya diyabet hastaları kolaylıkla tetkik edilebiliyor.

    • Onkoloji hastalarına yönelik teknolojileri sayesinde akciğerde hava ve yumuşak doku ayrımı ile doku karakterizasyonu en ileri seviyede sağlanarak erken teşhis imkanı artıyor.