-

Gözden kaçırmayın

AK Parti Akyazı İlçe Teşkilatı, 7. Olağan Kongre Hazırlıklarını TamamladıAK Parti Akyazı İlçe Teşkilatı, 7. Olağan Kongre Hazırlıklarını Tamamladı

Afyonkarahisar İl Müftülüğünün düzenlediği Hafızlık İcazet Töreni, Vali Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı'nın katılımıyla gerçekleştirildi. Törende, Merkez Kur'an Kurslarında hafızlığını tamamlayan toplam 201 öğrenci belgelerini aldı. Katılımcılar arasında 109'u erkek ve 92'si kız öğrenci bulunuyor.

Tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın ardından Ayasofya Cami İmam Hatibi Bünyamin Topçuoğlu'nun Kur'an tilavetiyle başladı. Afyonkarahisar İl Müftüsü Lütfü İmamoğlu'nun açılış konuşmasını yaptığı törende, Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş'ın katılamaması nedeniyle terör saldırısı lanetlendi ve şehitlere dua edildi. İmamoğlu, şehirdeki 26 yatılı hafızlık kursumuzda 1237 öğrenciyle eğitim ve öğretim faaliyetlerine devam edildiğini belirtti.

Vali Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı ise yaptığı konuşmada hafız olan gençlerin Kur'an-ı Kerim'in kelimelerini ezberlemekle kalmayıp, onun güzelliklerini ve ahlakını da hayatlarına yansıtan elçiler olduğunu söyledi. Yiğitbaşı, Kur'an-ı Kerim'in insanlığın rehberi olduğunu vurgulayarak, hafızlık müessesesinin sahabe döneminde başladığını ve günümüze kadar devam ettiğini belirtti.

Hafızlık sadece bir başlangıç olduğunu ifade eden Yiğitbaşı, hafızların Kur'an'ın ahlakını ve hükümlerini hayatlarına yansıtmaları gerektiğini söyledi. Hafızların topluma örnek olmaları gerektiğinin altını çizen Yiğitbaşı, programa menfur terör saldırısı nedeniyle katılamayan Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş'ın selamlarını iletti. Program sonunda 201 hafız belgelerini aldı ve tören, Diyanet Akademisi Başkanı Doç. Dr. Enver Osman Kaan'ın konuşmasıyla sona erdi.

Tören, 217 bin hafızın olduğu ülkemizde hafız olmanın önemine vurgu yaparak tamamlandı.