-

Gözden kaçırmayın

Birlikte Yaşamak ve Huzur İçinde Bir DünyaBirlikte Yaşamak ve Huzur İçinde Bir Dünya

Organize Sanayi Bölgeleri Üst Kuruluşu (OSBÜK) Ege Bölge Toplantısı Uşak Organize Sanayi Bölgesinde (UOSB) gerçekleştirildi. Vali Dr. Naci Aktaş, Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Oruç Baba İnan, OSBÜK Başkanı Memiş Kütükcü, Uşak OSB Yönetim Kurulu Başkanı Halil Ağaoğlu, OSB Başkanları, Bölge Müdürleri ile sanayicilerin katıldığı toplantıda, Afyonkarahisar, Aydın, Denizli, İzmir, Manisa, Kütahya, Muğla ve Uşak'taki Organize Sanayi Bölgelerinin sorunları ve çözüm önerileri istişare edildi.

Toplantının açılışında konuşan OSBÜK Başkanı Memiş Kütükcü; Türkiye'nin huzuruna, refahına, milli birlik ve beraberliğine kasteden hiçbir terör saldırısının hedefine ulaşamayacağının altını çizdi.

Türkiye Yüzyılı'nın inşa edilmesinde sanayi sektörünün önemini anlatan Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Oruç Baba İnan ise konuşmasında, "Önümüzdeki dönemde teşvik sisteminin güncellenmesi, teşvik sistemine bölgesel kalkınma hamlesinin eklenmesi, şu anda Sanayi Alanları Master Planları gibi hem yatırımların önünü açacak hem de demiryolları, limanlar, ulaşım akslarıyla entegre sanayi alanlarının geliştirilmesi gibi altyapı yatırımlarına da odaklanmak istiyoruz" ifadelerini kullanarak Sanayi ve Teknoloji Bakanlığının sanayicilerin yanında olmaya devam edeceğini aktardı.

Vali Dr. Naci Aktaş da TUSAŞ'ın yerli ve milli sanayisinde Türkiye'nin göz bebeği olduğunu ifade etti.

Hiçbir terör saldırısının ülkenin birlik ve kardeşliğini bozamayacağını ifade eden Vali Aktaş, "Daha fazla çalışacağız, daha fazla üreteceğiz. Dün TUSAŞ tahliye edilirken, oradan çıkan bir mühendisin bağırarak söylediği söz bu: 'Daha çok çalışacağız, hainlere inat daha çok üreteceğiz.' Aldığımız mesaj budur. Bunu nasıl yapacağız? Devlet olarak tabii ki sağladığımız olanaklar olacak ama bunu sizlerin özverisi, gayretiyle, sizlerin sermayesi, sizlerin iyi niyetiyle yapacağız. Onun için hepinize içtenlikle kolaylıklar diliyorum. Allah yardımcınız olsun. Burada alınacak kararların, yapılacak değerlendirmelerin kıymetli olacağını biliyorum. İnşallah ülkemizin geleceğine, menfaatine, üretimine, potansiyelini geliştirmesine katkı sunacak değerlendirmeler çıkar ve sonuçlar alırız." şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından Sanayi Bölgeleri Genel Müdürlüğü Daire Başkanı Eyüp Güder, yönetmelik değişikliği hakkında bilgilendirmeler yaparken Türk Standartları Enstitüsü Global A.Ş Sürdürülebilirlik Uzmanı Buse Akkaya da Yeşil Dönüşüm ve Sürdürebilirlik Stratejileri hakkında bilgilendirmelerde bulundu.

Toplantı istişare bölümü ile devam etti.