-

Gözden kaçırmayın

TİKA, Kosova'da Kadın Çiftçilere Destek SağlıyorTİKA, Kosova'da Kadın Çiftçilere Destek Sağlıyor

Manisa İl Müftülüğü ve Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) Manisa Şubesi Kadın Kolları, "Bir Konu Bir Konuk" teması altında düzenledikleri "TDV Gönüllü Buluşması" etkinliğinde Manisalı kadınları bir araya getirdi.

Etkinlik, TDV Manisa Gençlik Çalışmaları Merkezinde gerçekleştirildi. Manisalı kadınların yoğun ilgi gösterdiği buluşmanın amacı, gönüllülerin birbirleriyle kaynaşması ve bilgilenmesi olarak belirlendi. Programda, ilmi anlamda katkı sağlamak da hedeflendi.

Konferansa, Manisa Celal Bayar Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Dr. Öznur Hocaoğlu konuşmacı olarak katıldı. Açılış konuşmasını yapan İl Müftü Yardımcısı Derya Topalcık, Türkiye Diyanet Vakfı'nın yarım asırdır sürdürdüğü iyilik yolundaki çalışmalarına değinerek, destek veren gönüllülere teşekkür etti. Topalcık, "İyilik Atölyeleri" ve "Bir Konu Bir Konuk" projesi kapsamında her ay buluşmalar düzenlendiklerini hatırlattı.

Dr. Hocaoğlu, "Çocuk Eğitiminde Nebevi Metod" başlıklı sunumunda, Hz. Peygamber'in çocuklarla olan iletişimine vurgu yaptı. Onun sevgi ekseninde çocukları eğitme metodunu, çocukların ihtiyaçlarını ve seviyelerini dikkate alarak nasıl gerçekleştirdiğini anlattı. Eğitimin önemli unsurlarından biri olarak, çocuklara ibadetleri küçük yaşta alıştırmanın ve eylemlerle örneklik oluşturmanın önemini vurguladı.

Etkinlik, konuşmanın ardından hediye takdimiyle sona erdi.