-

Gözden kaçırmayın

Kütahya Belediye Başkanı Eyüp Kahveci Mahalle Ziyaretlerini SürdürüyorKütahya Belediye Başkanı Eyüp Kahveci Mahalle Ziyaretlerini Sürdürüyor

Türkiye'nin denizaltı kurtarma yeteneklerini geliştirmeye yönelik tatbikatlar serisi olan KURTARAN-2024, dalmış haldeyken satha çıkma kabiliyetini yitirmiş bir denizaltının kurtarılması üzerine yoğunlaşan eğitim safhalarıyla devam etmektedir. Bu kritik eğitimler, personelin alarm vermelerini, aramaları gerçekleştirmelerini ve nihayetinde bir denizaltı kurtarma operasyonu sırasında gerekli protokolleri uygulamalarını içermektedir.

Tatbikat, Türk Deniz Kuvvetlerinin kapsamlı denizaltı kurtarma kabiliyetlerini pekiştirmeyi hedeflemekte ve gerçeğe yakın senaryoları test ederek acil durum prosedürlerinin uygulanabilirliğini denetlemektedir. Tatbikat; denizaltı mürettebatının güvenliğini artırmak, arama-kurtarma koordinasyonunu iyileştirmek ve ulusal denizaltı kurtarma sistemlerinin etkin kullanımını sağlamak amacıyla düzenlenmektedir.

Eğitimlerde, denizaltı kurtarma gemisi tarafından gerçekleştirilen operasyonlar ve denizaltılara yardım sağlayabilmek için kullanılan çeşitli ekipman ve prosedürler mercek altına alınmaktadır. Bu tür tatbikatlar, özellikle denizaltılarda meydana gelebilecek olası bir arıza veya acil durum anında can kaybını önleme ve en aza indirme açısından büyük önem taşımaktadır.

KURTARAN-2024 tatbikatının başarıyla tamamlanması, Türk Silahlı Kuvvetlerinin deniz altında arama-kurtarma konusundaki operasyonel kabiliyetlerini artırması ve uluslararası platformlarda bu alandaki iş birliklerine katkı sunması açısından kritik bir öneme sahiptir. Tatbikat ayrıca, teknolojik gelişmeler ışığında güncellenen yöntemlerin pratiğe dökülmesine olanak sağlayarak, sahadaki personelin tecrübe ve becerilerinin gelişimini de desteklemektedir.