-

Gözden kaçırmayın

Millî Savunma Bakanı Yaşar Güler ASELSAN’ın Taşınabilir Erken İkaz Radar Sistemi (TEİRS) Teslimat Töreni'ne KatıldıMillî Savunma Bakanı Yaşar Güler ASELSAN’ın Taşınabilir Erken İkaz Radar Sistemi (TEİRS) Teslimat Töreni'ne Katıldı

İçişleri Bakanımız Sayın Ali Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Türkiye'nin Şırnak, Muş, Siirt, Hatay, Tunceli, Bingöl, Mardin, Bitlis, Diyarbakır, Van ve Hakkari illerinde gerçekleştirilen operasyonlar hakkında bilgi verdi. Bakan Yerlikaya, bölücü terör örgütü üyelerinin kırsalda eylem yapmak amacıyla mağara ve sığınaklara sakladıkları silah, mühimmat ve patlayıcıların yok edilmesi için çalışmaların sürdüğünü ifade etti.

"BOZDOĞAN-37" operasyonları kapsamında 11 ilde gerçekleştirilen çalışmalarda, 92 mağara, sığınak ve barınma alanı imha edildi. Operasyonlarda 495 kg patlayıcı madde, 100 adet el yapımı patlayıcı (EYP) ve düzeneği, 1.660 adet kapsüle duyarlı patlayıcı, 3 bin 126 adet çeşitli çapta ve ebatta mühimmat, 54 adet havan mühimmatı, 26 adet RPG-7 roketatar mühimmatı ve sevk fişeği, 2 adet kara mayını, 9 adet el bombası ele geçirildi.

Operasyonlarda Jandarma Genel Komutanlığı Terörle Mücadele Daire Başkanlığı ve İstihbarat Başkanlığı koordinesinde görev yapan 481 Tim, 6 Bin 195 Jandarma personeli ve J-SİHA ile ATAK helikopterlerinin desteğiyle hareket edildi. Şırnak, Muş, Siirt, Hatay, Tunceli, Bingöl, Mardin, Bitlis, Diyarbakır, Van ve Hakkari İl Jandarma Komutanlıklarınca gerçekleştirilen operasyonlarla terör örgütlerine büyük darbe indirildi.

Operasyonlar sonucunda Şırnak Merkez, Gabar, Cudi/Tuşimiya, Silopi, Beytüşşebap, Muş Merkez, Varto, Eruh, Hassa, Nazımiye, Hozat, Pülümür, Genç, Nusaybin, Tatvan, Lice, Başkale, Hizan, Çukurca ve Yüksekova kırsalında birçok silah, patlayıcı ve diğer örgütsel malzemeler ele geçirildi. Operasyonlarda toplamda 100 adet EYP ve düzeneği, 495 kg patlayıcı madde, 1.660 adet kapsüle duyarlı patlayıcı, 54 adet havan mühimmatı, RPG-7 roketatar, makineli tüfek, 26 adet RPG-7 roketatar mühimmatı ve sevk fişeği, 2 adet kara mayını ve daha birçok mühimmat ve silah bulundu.

Bu başarılı operasyonlarda görev yapan güvenlik güçlerimize teşekkür ediyoruz.