-

Gözden kaçırmayın

Millî Savunma Bakanı Yaşar Güler ASELSAN’ın Taşınabilir Erken İkaz Radar Sistemi (TEİRS) Teslimat Töreni'ne KatıldıMillî Savunma Bakanı Yaşar Güler ASELSAN’ın Taşınabilir Erken İkaz Radar Sistemi (TEİRS) Teslimat Töreni'ne Katıldı

İçişleri Bakanımız Ali Yerlikaya, 20 ilde düzenlenen "Narkoçelik-16" operasyonlarında 366 şüphelinin yakalandığını, 700 kilogram uyuşturucu madde ve 13 bin adet uyuşturucu hap ele geçirildiğini açıkladı. Operasyonlar, Jandarma Genel Komutanlığı Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı koordinasyonunda gerçekleştirildi. İl Jandarma Komutanlıkları tarafından 230 ekip ve 980 Jandarma personelinin katılımıyla gerçekleştirilen operasyonlar, Diyarbakır, Antalya, İzmir, Ağrı, Kastamonu, Amasya, Gaziantep, Hakkari, İstanbul, Sakarya, Van, Bingöl, Aydın, Tekirdağ, Çanakkale, Hatay, Afyonkarahisar, Şanlıurfa, Kahramanmaraş ve Kayseri illerinde gerçekleştirildi.

Operasyonlar sonucunda yapılan ele geçirmeler şöyle:

- Diyarbakır'da 461 kg esrar ele geçirildi ve 4 zehir taciri yakalandı. - Antalya'da 4 kg 200 gr metamfetamin, 2.5 kg bonzai, 250 gr kokain ve 4 kg 200 gr skunk ele geçirildi. Ayrıca 39 sokak satıcısı yakalandı. - İzmir'de 1 kg 250 gr metamfetamin ele geçirildi ve 1 zehir taciri yakalandı. - Ağrı'da 30 kg metamfetamin ele geçirildi ve 5 sokak satıcısı yakalandı. - Kastamonu'da 27 kg esrar ele geçirildi ve 4 zehir taciri yakalandı. - Amasya'da muhtelif miktarda uyuşturucu madde ele geçirildi ve 68 sokak satıcısı yakalandı. - Gaziantep'te 1.308 adet uyuşturucu hap ve muhtelif miktarlarda uyuşturucu madde ele geçirildi. Ayrıca 31 sokak satıcısı yakalandı. - Hakkari'de 40 kg metamfetamin ele geçirildi. - İstanbul'da 50 kg esrar ve 4 kg metamfetamin ele geçirildi. Ayrıca 3 zehir taciri yakalandı. - Sakarya'da 16 kg esrar ele geçirildi ve 4 zehir taciri yakalandı. - Van'da 50 kg metamfetamin ve 3 kg esrar ele geçirildi. - Bingöl'de 5 kg esrar ele geçirildi ve 2 zehir taciri yakalandı. - Aydın'da 3 bin 650 adet uyuşturucu hap ve muhtelif miktarlarda uyuşturucu madde ele geçirildi. Ayrıca 85 sokak satıcısı yakalandı. - Tekirdağ'da 500 gr skunk ve muhtelif miktarda esrar ele geçirildi. Ayrıca 11 sokak satıcısı yakalandı. - Çanakkale'de 100 gr metamfetamin ele geçirildi ve 4 zehir taciri yakalandı. - Hatay'da 1.5 kg esrar ele geçirildi. - Afyon'da 8 bin 143 adet uyuşturucu hap ele geçirildi. Ayrıca 3 zehir taciri yakalandı. - Şanlıurfa'da muhtelif miktarda uyuşturucu madde ele geçirildi ve 53 sokak satıcısı yakalandı. - Kahramanmaraş'ta muhtelif miktarda uyuşturucu madde ele geçirildi ve 11 sokak satıcısı yakalandı. - Kayseri'de muhtelif miktarda uyuşturucu madde ele geçirildi ve 38 sokak satıcısı yakalandı.