-

Gözden kaçırmayın

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş Küba'da Türk Enerji Firmasını İncelediTBMM Başkanı Numan Kurtulmuş Küba'da Türk Enerji Firmasını İnceledi

Afyonkarahisar'da görev yapan veteriner hekimler, mesleklerine adanmışlıkla hizmet etmeye devam ediyorlar. Her yıl 29 Nisan'da kutlanan Dünya Veteriner Hekimler Günü vesilesiyle, bu meslek grubunun önemi bir kez daha gündeme geldi. Veteriner hekimler, hayvan sağlığını koruma, gıda güvenliğini sağlama ve dolaylı yolla halk sağlığını da korumaya yönelik kritik görevler üstleniyorlar.

Bu özel gün, veteriner hekimlerin mesleki başarılarını ve topluma katkılarını tanıma fırsatı olarak da görülüyor. İşlerini tutku ile yapan veteriner hekimlerin fedakar çabaları sayesinde, bir yandan hayvanlar daha sağlıklı yaşam sürdürürken, diğer yandan insanların tükettiği hayvansal gıdaların güvenliği de teminat altına alınıyor. Veteriner hekimler, aynı zamanda hayvan hakları konusunda da bilinçlendirici roller üstlenirken, insan-hayvan ilişkilerinin gelişmesine katkıda bulunuyorlar.