-

Gözden kaçırmayın

İzmir'deki Nikah Salonunda Dua Engeli! İçişleri Bakanlığı Soruşturma Başlattıİzmir'deki Nikah Salonunda Dua Engeli! İçişleri Bakanlığı Soruşturma Başlattı

Emniyet Genel Müdürlüğü bünyesinde faaliyet gösteren Göçmen Kaçakçılığıyla Mücadele ve Hudut Kapıları Daire Başkanlığı, uluslararası ilişkiler ve iş birliğini pekiştirmeye yönelik önemli bir ziyareti karşıladı. Kıdemli bir irtibat görevlisi, daire başkanlığının sorumlu olduğu alanlardaki çalışmaları ve iş birliği olanaklarını görüşmek üzere bir ziyarette bulundu.

Bu kapsamda, Türkiye'deki görevini sürdüren ve Avrupa Sınır ve Sahil Güvenlik Ajansı (Frontex) ile ilişkileri yöneten kıdemli irtibat görevlisi, Daire Başkanlığı'nın başındaki isim ile bir araya geldi. Her iki taraf da göçmen kaçakçılığıyla mücadelede iş birliğinin ve koordinasyonun önemini vurgularken, mevcut ve potansiyel ortak projeler üzerinde görüş alışverişinde bulunuldu.

Ziyaret, ilgili kurumlar arasındaki diyaloğun güçlenmesi ve sınır güvenliğinin yanı sıra göç yönetimi konusunda uluslararası iş birliğinin artırılmasına katkı sağlayacak önemli bir adım olarak görüldü. Ayrıca, bu tür ziyaretler, karşılıklı anlayışın geliştirilmesi ve uluslararası düzeyde koordinasyonun iyileştirilmesi için büyük önem taşımaktadır.

Gerek Türkiye'deki diğer ilgili kurum ve kuruluşlarla iş birliği içinde gerekse de dünya genelindeki partnerleri ile eşgüdüm içinde faaliyetlerini sürdüren Göçmen Kaçakçılığıyla Mücadele ve Hudut Kapıları Daire Başkanlığı, daha güvenli sınırlar ve düzenli göçün teşvik edilmesine yönelik çabalarını sürdürecek. Bu ziyaretin somut sonuçlar doğurması ve devam eden projelerin başarıyla ilerlemesi beklenmektedir.