İstanbul'da Okul Müdürüne Silahlı Saldırı: Okul Müdürü Yaşamını Yitirdi

Gözden kaçırmayın

19 Mayıs: Milli Mücadele'nin İlk Adımı19 Mayıs: Milli Mücadele'nin İlk Adımı

İstanbul Eyüpsultan'da bulunan bir özel lisede meydana gelen trajik olayda, okul müdürü İbrahim Oktugan, okuldan atıldığı için kendisini sorumlu tuttuğu öğrenci tarafından silahlı saldırıya uğrayarak hayatını kaybetti.

Sabah saatlerinde Eyüpsultan Final Akademi Anadolu Lisesi'nde gerçekleşen olay, özellikle öğrencinin sosyal medyada olay sonrasında paylaştığı ve "Kafasına sıktım" ifadelerini içeren şarkıya yer verdiği video ile kamuoyunun dikkatini çekti.

Şüpheli Y.K., Aralık 2023'te okuldan uzaklaştırılmasına yol açan sorunları nedeniyle öğretmenleri ve okul müdürü İbrahim Oktugan'la yaşadığı anlaşmazlıklar sonrasında okuldan atılmıştı. Y.K., atıldıktan beş ay sonra okula dönerek müdür Oktugan'a yanında getirdiği silahla ateş açtı. Olay yerine gelen polis ekipleri tarafından gözaltına alınan şüpheli, tutuklanırken, ağır yaralanan müdür tedavi için hastaneye kaldırılmıştı.

Yaralı olarak Prof. Dr. Cemil Taşcıoğlu Şehir Hastanesi'ne nakledilen İbrahim Oktugan, doktorların tüm müdahalelerine rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetti. Eğitim camiasını yasa boğan bu olay sonrası detaylı bir soruşturma başlatıldı.