-

Gözden kaçırmayın

19 Mayıs: Milli Mücadele'nin İlk Adımı19 Mayıs: Milli Mücadele'nin İlk Adımı

04 Mayıs 2024 tarihinde saat 03.55'te İzmir ili Dikili ilçesinde Sahil Güvenlik Mobil Radarı (MORAD-10) tarafından lastik bot içerisinde bir grup düzensiz göçmenin olduğu tespit edildi. Bunun üzerine Sahil Güvenlik Botu (KB-77), görevlendirildi ve hareketli lastik bot durduruldu. Lastik bot içerisindeki 16 düzensiz göçmen, beraberinde 8 çocukla birlikte yakalandı.

Düzensiz göçmenlerin yakalanması olayı, İzmir Dikili'deki Sahil Güvenlik ekiplerinin etkin çalışmaları sonucunda gerçekleşti. Sahil Güvenlik Mobil Radarı (MORAD-10) tarafından tespit edilen lastik bot, Sahil Güvenlik Botu (KB-77) tarafından durduruldu ve içerisindeki düzensiz göçmenler yakalandı. Yapılan incelemelerde, 16 düzensiz göçmenin yanı sıra, 8 çocuğun da aralarında olduğu bir grup olduğu belirlendi. Göçmenler, kıyıya getirilerek gerekli işlemler için emniyet birimlerine teslim edildi.

Dikili Sahil Güvenlik Botu (KB-77) tarafından gerçekleştirilen operasyon, sahil güvenlik ekiplerinin düzensiz göçle mücadele kapsamında yürüttüğü faaliyetlerin önemli bir örneğidir. Türkiye'nin Ege Denizi'ndeki sahil bölgelerinde etkin bir şekilde görev yapan sahil güvenlik birimleri, düzensiz göçmenlerin ve insan kaçakçılarının faaliyetlerini engellemek ve deniz güvenliğini sağlamak amacıyla sürekli olarak devriye gezmektedir.