-

Gözden kaçırmayın

Saadet-Gelecek Grubu, Emniyet Teşkilatının Sorunlarına Çözüm ArayışındaSaadet-Gelecek Grubu, Emniyet Teşkilatının Sorunlarına Çözüm Arayışında

Bir kadının eşi ağır yaralı olduğu sırada kurduğu sözler, toplumsal bir kaygıyı dile getirdi. “Çocuklarımızı okula gönderiyoruz, güvende değiller. Kocalarımızı işe gönderiyoruz, güvende değiller. Sokakta yürürken arkamızda ayak sesi duyuyoruz, biliyoruz ki güvende değiliz, güvende hissetmiyoruz” şeklindeki cümleler, yaşanan terör olaylarının getirdiği endişeyi gözler önüne serdi.

Artan terör olaylarına karşı bir çağrı niteliği taşıyan bu ifadelerde, “Ne zaman güvende yaşayacağız? Yeter artık diyoruz, yeter artık” sözleri, toplumun içinde bulunduğu ruh halini yansıttı. Bu tür olayların toplumda yarattığı travma ve korkunun aşılması gerektiği vurgulandı.

Toplumda yaşanan bu duygular, terörle mücadelede daha etkili adımlar atılması gerektiği mesajını taşıyor. Terörizmin bir an evvel sona ermesi dileği, kadınların ve ailelerin güvenli bir yaşam sürmeleri adına ortak bir ses olarak yükseliyor.

Terör eylemlerine karşı toplumsal bir tepki olarak yükselen ses, bu trajik olayların bir daha yaşanmaması için bilinç oluşturma çağrısı niteliği taşıyor. “Teröre binlerce kez lanet olsun” ifadesi, bu duruma karşı duyulan öfkeyi ve isyanı dile getiriyor.