-

Gözden kaçırmayın

Türkiye'nin Huzuru Toplantısı Eskişehir'de GerçekleştirildiTürkiye'nin Huzuru Toplantısı Eskişehir'de Gerçekleştirildi

Valimiz Sayın Hüseyin Aksoy, "19 Ekim Muhtarlar Günü" dolayısıyla, Türkiye Muhtarlar Derneği Eskişehir Şube Başkanı Mustafa Gazi Uzun, Eskişehir Muhtarlar Birliği Derneği Başkanı Hasan Güler, Odunpazarı Muhtarlar Derneği Başkanı Erol Gürdoğan ve muhtarlarımızdan oluşan heyeti makamında kabul etti.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Sayın Valimiz ziyaret esnasında yaptığı konuşmada; "Geçmişi yaklaşık iki yüz yıl önceye dayanan, Türk kamu yönetiminin ve toplumsal hayatımızın önemli yapı taşlarından olan muhtarlık kurumu yerel demokrasinin en eski örneğini temsil etmektedir.

Muhtarlarımız, bulunduğu mahallelerde halkımızla devlet kurumlarımız arasında köprü vazifesi görmektedir. Vatandaşlarımızın devlete ihtiyaç duyduğunda çalacakları ilk kapı muhtarlarımızdır. Muhtarlık kurumu, hem sevinçte hem de hüzünde halkının her zaman yanında ve hizmetindedir.

Eskişehir'imizi eğitimden sağlığa, altyapıdan güvenliğe, tarımdan sanayiye kadar her alanda daha iyi noktalara taşımak için birlikte çalıştığımız 540 muhtarımıza teşekkür ediyorum. Bu vesileyle devlet millet işbirliğinin daha da güçlenmesine katkı sağlayacak muhtarlarımızın '19 Ekim Muhtarlar Günü'nü en içten dileklerimle kutluyor; önemli bir görev ifa ettiklerine inandığım tüm muhtarlarımıza sağlıklı, huzurlu ve başarılı günler temenni ediyorum." diye konuştu.