-

Gözden kaçırmayın

30 Ağustos Zafer Bayramı Kutlama Programı30 Ağustos Zafer Bayramı Kutlama Programı

İİMEK 2024 yılı 3. olağan toplantısı Esnaf Odaları Birliği Toplantı Salonunda Vali Dr. Turan Ergün başkanlığında gerçekleştirildi. Toplantıya Vali Dr. Turan Ergün'ün yanı sıra Vali Yardımcısı Burak Bozkurt Gürses ve kurul üyeleri katıldı.

Toplantı öncesi açıklamalarda bulunan Vali Dr. Turan Ergün, "İstihdam edilebilirlik, işsizlikle mücadele ve işgücüne katılım oranının artırılması tüm toplumların öncelikli gündemleri ve hedefleri arasındadır." dedi.

Toplumların refah ve gelişmişliğinin; işsizlikle yaptıkları mücadele ve istihdam yaratma imkânlarıyla doğrudan bağlantılı olduğunu belirten Vali Dr. Turan Ergün; "Memleketimizin imkanlarını en verimli haliyle ürüne dönüştürürken istihdamı geliştirip işsizliğin önüne geçmemizi sağlayacak tedbirler ile işgücü yetiştirme faaliyetleri hususunda ilke ve politikaları belirlemek amacı ile gerçekleştireceğimiz toplantımızın şehrimiz ekonomisine büyük katkı sağlayacağı aşikardır. İlimizin istihdamına katkı sağlayacak yol haritamızı belirlediğimiz İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu'nun 2024 Yılı 3. Olağan toplantımızın tüm paydaşlarımıza hayırlı, toplantıda alacağımız kararların da ilimize ve tüm ilgili taraflara faydalı olmasını diliyorum." dedi.

Vali Ergün'ün konuşmasının ardından İŞKUR İl Müdürü İlhan Temel, Uşak'ta istihdam ve mesleki eğitim alanında yapılan çalışmalarla ilgili sunum yaptı.