-

Gözden kaçırmayın

30 Ağustos Zafer Bayramı Kutlama Programı30 Ağustos Zafer Bayramı Kutlama Programı

Köylerin Altyapısının Desteklenmesi Projesi (KÖYDES) kapsamında Afyonkarahisar genelinde çalışmalar hız kesmeden devam ediyor. İl Özel İdaresi tarafından 2024 yılı yatırım programı doğrultusunda yaklaşık 110 milyon TL'lik yatırım köylerin altyapı ihtiyaçlarının giderilmesi amacıyla planlanmıştır. Bu çalışmalar, içme suyu, kanalizasyon ve yol gibi alt yapı ihtiyaçlarının çözüme kavuşturulması ve köylerde yaşam standartlarının yükseltilmesi için önemli bir adım niteliğindedir.

Afyonkarahisar İl Özel İdaresi, KÖYDES yatırımları sayesinde köylerin içme suyu, sulama suyu ve yollar gibi alt ve üst yapı ihtiyaçlarını karşılamayı hedeflemektedir. 2024 yılı yatırım programında toplamda 151 köy yolu, 53 içme suyu, 6 atık su ve diğer yatırımlar olmak üzere 210 projenin hayata geçirilmesi planlanmaktadır. Bu projeler kapsamında yaklaşık 110 milyon TL'lik yatırım gerçekleştirilerek Afyonkarahisar'a değer katacaktır.

Çalışmalar kapsamında Merkez ilçe, Çobanlar, Hocalar, Sandıklı ve Sinanpaşa ilçelerinde ihale süreçleri başlamış durumdadır. Diğer ilçelerde ise ihale çalışmaları hala devam etmektedir.