-

Gözden kaçırmayın

30 Ağustos Zafer Bayramı Kutlama Programı30 Ağustos Zafer Bayramı Kutlama Programı

Vali Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı ve protokol üyeleri, Afyonkarahisar Belediyesi ve İl Kültür Turizm Müdürlüğü iş birliğiyle hazırlanan "15 Temmuz Şehitlerini Anma ve Demokrasi ve Milli Birlik" konulu resim ve kitap sergisinin açılışına katıldı. Vali Yiğitbaşı, sergideki fotoğrafları inceleyerek emeği geçenlere teşekkür etti.

Vali Yiğitbaşı, açıklamasında 15 Temmuz gecesine dair düşüncelerini paylaştı. "15 Temmuz'un 8. yıl dönümündeyiz. Bu gece, Türk Milleti'nin cesaretiyle ve korkusuzluğuyla ölüme meydan okumasıyla bize Türk Milletine ait olmaktan şeref duymamızı sağladı. Aynı zamanda ihanet şebekelerinin sivil vatandaşlara acımasızca bir katliam uygulamasını ve milletin iradesine karşı nasıl bir girişimde bulunabildiklerini gördük" dedi.

Vali Yiğitbaşı, 15 Temmuz'un iki yönü olduğunu belirtti. Bu gece, hem büyük bir ihaneti ortaya koydu hem de milletin kenetlenerek cesaretini, vatanını koruma güdüsünü sergilediğini gösterdi. 15 Temmuz'u unutmadan bu geceye dair yapılmak istenenleri gençlere ve çocuklara anlatmanın önemine vurgu yaptı.

Vali Yiğitbaşı, Türkiye'nin geçmişte darbeler yaşadığını ancak artık bu tür girişimlere izin vermeyeceğini gösterdiğini söyledi. 15 Temmuz'dan sonra hiçbir şeyin eskisi gibi olmayacağını belirten Vali Yiğitbaşı, basına da önemli görevler düştüğünü sözlerine ekledi.