-

Gözden kaçırmayın

30 Ağustos Zafer Bayramı Kutlama Programı30 Ağustos Zafer Bayramı Kutlama Programı

Valiliğimiz himayelerinde, İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından 28 Mayıs Dünya Oyun Oynama Günü dolayısıyla Vali Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı'nın katılımıyla Geleneksel Çocuk Oyunları Şenliği düzenlendi. Şenlik, Prof. Dr. Veysel Eroğlu Spor Salonu'nda gerçekleştirildi.

Öğrenciler, unutulmaya yüz tutan geleneksel çocuk oyunlarını oynayarak eğlenceli bir gün geçirdi. Vali Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı da çocuklarla birlikte oyunlar oynayarak onlara eşlik etti.

Vali Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı, burada yaptığı açıklamada etkinliğin tüm ilçelerde aynı anda yapıldığına dikkat çekerek, "Bugün Dünya Çocuk Oyunları Günü kapsamında hep birlikte çocuklarımızla oyunlar oynadık. Milli Eğitim Bakanlığımızın Türkiye genelinde başlattığı projeyi biz de bugün Prof. Dr. Veysel Eroğlu Spor Salonumuzda uyguladık. Geleneksel oyunlarımızı tekrar çocuklarımıza hatırattık. 5'inci, 6'ıncı, 7'inci, 8'inci sınıflarımızı buraya dahil ettik. İlçelerimizde de aynı etkinlikler düzenlendi. 1600 öğretmenimiz, öğrencilerimize bu oyunları öğretebilmek için eğitim aldılar. Amacımız, bütün nesillerin geleneksel oyunlarımızı bilmesi ve kültürümüzün bir unsuru olan bu oyunları sürdürülebilir kılmaktır" dedi.

Şenlikte, çocuklar hem eğlenip hem de öğrenerek dostluk bağlarını güçlendirdi. Vali Yiğitbaşı, açıklamasının ardından çocuklarla birlikte Türk Bayrağı ve Filistin Bayrağı rengindeki balonları gökyüzüne bıraktı. Şenlik, Filistin'de yaşanan zulme dikkat çeken bir anma töreniyle sona erdi.