Milli Eğitim Bakanlığı, öğretim kademeleri boyunca zorunlu dersler için "Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli" adında yeni bir müfredat taslağını tamamladı

Gözden kaçırmayın

Anadolu Üniversitesi, Colorado Boulder Üniversitesi'nden Prof. Dr. Timothy Kuhn'ü AğırlayacakAnadolu Üniversitesi, Colorado Boulder Üniversitesi'nden Prof. Dr. Timothy Kuhn'ü Ağırlayacak

Milli Eğitim Bakanlığı, öğretim kademeleri boyunca zorunlu dersler için "Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli" adında yeni bir müfredat taslağını tamamladı. On yıl süren yoğun bir çalışmanın ardından geliştirilen bu model, kapsamlı istişareler ve analizler sayesinde şekillendi. Geçtiğimiz yıl yaz aylarında yapılan çalışmalar sonucu elde edilen veriler sistematikleştirildi ve bu verilerden yola çıkarak modelin beceriler çerçevesi belirlendi.

Bu süreçte, modeli oluşturma aşamasında akademisyenler, öğretmenler ve diğer eğitim paydaşlarının katkıları büyük önem taşıdı. 20 farklı çalıştay düzenlenirken, her bir ders için özel ekipler oluşturuldu. Bu ekipler, yüzlerce toplantı yaparak müfredatın her yönünü titizlikle hazırladı. Yaz aylarından bu yana yapılan toplantılara binin üzerinde eğitimci ve akademisyen katkı sağladı, bunlardan 260'ı akademisyen, 700'ü öğretmendiler. Ayrıca diğer eğitim paydaşlarının katılımlarıyla toplamda binin üzerinde uzmanın fikri alınarak müfredat şekillendirildi. Bakanlığın merkez teşkilatındaki tüm birimler de müfredat geliştirme sürecinde yoğun emek harcadı.

"Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli" bir haftalık askı sürecinin ardından Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığı tarafından son eleştiriler, görüşler ve öneriler dikkate alınarak revize edilecek. Nihai halini aldıktan sonra yeni müfredat, gelecek eğitim öğretim yılında kademeli olarak uygulanacak. Okul öncesi, ilkokul birinci sınıf, ortaokul beşinci sınıf ve lise dokuzuncu sınıflarda başlayacak olan bu uygulama, eğitim sisteminin yenilenmesinde önemli bir adım olarak görülüyor.