-

Gözden kaçırmayın

HALK SAĞLIĞI TAYFALARI ETKİNLİKLERİNİ SUNARAK FARKINDALIK OLUŞTURDUHALK SAĞLIĞI TAYFALARI ETKİNLİKLERİNİ SUNARAK FARKINDALIK OLUŞTURDU

Eskişehir İl Sağlık Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, toplumun sağlığını koruma ve hastalıkların önlenmesi amacıyla düzenlenen Aşı Haftası etkinliklerinin başladığı duyuruldu. Toplumun sağlık bilincini artırmayı ve aşıların önemine dikkat çekmeyi hedefleyen etkinlikler çerçevesinde, halkın aşı bedellerinin karşılandığı ve aşı olmanın önemi vurgulanıyor.

Koruyucu sağlık hizmetlerinin altını çizen yetkililer, aşıların özellikle bulaşıcı hastalıklarla mücadelede etkili bir araç olduğunu belirtti. Ayrıca, aşılar sayesinde pek çok ciddi hastalığın yayılmasının önüne geçildiği ve toplum sağlığının korunmasına katkı sağlandığı ifade edildi.

Eskişehir İl Sağlık Müdürlüğü, Aşı Haftası boyunca gerçekleştireceği etkinliklerde aşıların insan sağlığı açısından taşıdığı önemi anlatmayı ve aşı konusunda doğru bilgileri aktarmayı amaçlıyor. Kamuoyunu bilinçlendirmek adına düzenlenen bu etkinliklerle, vatandaşların aşı konusundaki sorularına yanıt verilecek ve aşıların önemli bir halk sağlığı uygulaması olduğu vurgulanacak.

Sağlık Müdürlüğü yetkilileri aileleri ve bireyleri düzenli aşı takvimlerini takip etmeye ve eksik aşılarını tamamlamaya davet etti. Bu sayede bireylerin sağlıklı bir yaşam sürdürmesi ve toplumun hastalıklardan korunması hedefleniyor.