-

Gözden kaçırmayın

Afyonkarahisar'da Nadir Bir Bitki Türü KeşfedildiAfyonkarahisar'da Nadir Bir Bitki Türü Keşfedildi

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nda çocukları çevre sevgisiyle buluşturmak ve bu konuda bilinçlendirmek amacıyla Ankara'da ve deprem bölgesinde 'Çevre Müfettişi ve Sıfır Atık Atölye Etkinlikleri' düzenleyecek. Bakan Mehmet Özhaseki, etkinliklere tüm çocukları davet ederek, "23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı çocuklarımızla birlikte doyasıya kutlayacağız." açıklamasında bulundu.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Eğitim ve Yayın Dairesi Başkanlığı tarafından düzenlenecek etkinlikler, 23 Nisan'da Ankara'da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açılışı yapılan Başkent Millet Bahçesi'nde gerçekleşecek. Bu etkinliklerle çocuklara çevre sevgisi ve sıfır atık bilincini aşılamayı hedefleyen Bakanlık, çocuklara eğlenceli ve öğretici bir deneyim sunmayı amaçlıyor.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nda deprem bölgelerinde yaşayan çocukları da unutmadı. Etkinlikler, 25 Nisan'da Hatay, 26 Nisan'da Kahramanmaraş, 27 Nisan'da Adıyaman ve 28 Nisan'da Malatya'da düzenlenecek. Depremzede çocukların da katılımıyla gerçekleşecek etkinliklerle onlara unutamayacakları bir bayram yaşatılacak.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, Ankara ve deprem bölgelerinde düzenlenecek olan 23 Nisan etkinliklerine tüm çocukları davet etti. Bakan Özhaseki, "23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı çocuklarımızla birlikte doyasıya kutlayacağız." şeklinde konuştu. Bu etkinliklerle çocuklar hem eğlenecek hem de çevre konusunda bilinçlenecekler.

Çevre Müfettişi Çocuklar, etkinliklerde şişme oyun parkurları, sıfır atık atölye çalışmaları, yüz boyama, pamuk prenses ve palyaço gösterileri gibi birçok etkinliğe katılma fırsatı bulacaklar. Bando takımı, tahta bacak, Kahoot Sıfır Atık Bilgi Yarışması, sihirbaz çocuk tiyatrosu, 'ağaçlarımız' temalı pandomim, interaktif çocuk konseri, Hacivat-Karagöz, ahşap zeka ve beceri oyunları gibi etkinlikler de çocuklara sunulacak. Bu sayede çocuklar eğlenirken çevre ve sıfır atık konularında bilgi edinme fırsatı da bulacaklar.