-

Gözden kaçırmayın

Muş'ta Jandarma Komutanlığına Bağlı Dedektör Köpekler Terörle Mücadelede KullanılıyorMuş'ta Jandarma Komutanlığına Bağlı Dedektör Köpekler Terörle Mücadelede Kullanılıyor

Emniyet Genel Müdürlüğü Siber Suçlarla Şube Müdürlüğü tarafından yapılan tahkikatlarda, sosyal medya platformu X (twitter) üzerinde 'BombacıMülayim01' isimli kullanıcının Trabzon Emniyet Müdürlüğü Koruma Şube Müdürlüğü'nde görevli polis memuru V.K. olduğu tespit edildi. V.K. hakkında yapılan incelemelerde çeşitli iddialar bulunuyor. 21 Mayıs 2022 tarihinde E.F.O. isimli bir kişi tarafından Trabzon Emniyet Müdürlüğü'ne yapılan ihbarda, V.K. isimli şahsın kendisine sosyal medya üzerinden tehdit ve hakaretlerde bulunduğu, yöneticilik yaptığı sayfayı şantaj yoluyla almaya çalıştığı belirtiliyor. Ayrıca B.M. isimli bir kişi tarafından yapılan CİMER ihbarında ise V.K.'nın sosyal medya üzerinden tehdit ve hakaretlerde bulunduğu, kişisel bilgilerini paylaştığı ve küfürlü siyaset yaptığı iddia ediliyor. Bu iddialar üzerine söz konusu polis memuru hakkında disiplin soruşturması başlatıldığı belirtiliyor. V.K. hakkında toplamda (6) adet soruşturma dosyası bulunduğu ve bu dosyalardan 4'ünün Mesleğin onur ve saygınlığını zedeleyici paylaşımlar olduğu ifade ediliyor. İl Polis Disiplin Kurulu tarafından yapılan değerlendirme sonucunda bu dosyaların Meslekten Çıkarma cezası gerektiren paylaşımlar olduğu belirlenerek EGM Hukuk Müşavirliğine gönderildiği, diğer (2) dosyanın ise halen soruşturma aşamasında olduğu açıklanıyor. Şahsın dijital materyalleri üzerinde yapılan incelemelerde, gizli, kişiye özel ve çok gizli ibareli yaklaşık 3 bin evrakın arşivlendiği, ayrıca birçok iletişim uygulamasında oluşturulan gruplar üzerinden aslı bulunmayan bilgilerin gönderildiği ve V.K.'nın bu bilgileri araştırmadan sosyal medya hesaplarında paylaştığı tespit ediliyor. Bunun yanı sıra V.K.'nın hukuki yardım adı altında para aktarımı yaptığı ve birçok mağduru olduğu belirtiliyor.

29 Mart 2024 tarihli Emniyet Genel Müdürlüğü Yüksek Disiplin Kurulu tarafından V.K. hakkında "Mesleğin onur ve saygınlığını zedeleyici veya amir ya da üstlerinin eylem ve işlemlerini olumsuz yönde eleştirici nitelikte tek başına veya topluca bildiri dağıtmak ya da basın, haber ajansları, radyo ve televizyon kurumları ve diğer iletişim kanalları vasıtasıyla kamuoyuna yönelik bilgi, yazı ve demeç vermek" suçundan "MESLEKTEN ÇIKARMA" disiplin cezası verildiği açıklanıyor. Ayrıca V.K.'nın diğer paylaşımları nedeniyle "Göreve çıkılmaması için propagana yapmak, kışkırtmak, zorlamak, karar alınmasını sağlamak, alınan bu karara katılmak veya karar uyarınca göreve çıkmamak" fiilini işlediği ve 2. kez "MESLEKTEN ÇIKARMA" disiplin cezası aldığı belirtiliyor.

Emniyet Teşkilatı'nın 350 bin personeli, yılın 365 günü, gece gündüz demeden görevlerini yerine getirmek için çalışmaktadır. Emniyet Teşkilatı, 179 yıllık bir geçmişe sahip olup hukuk ve disiplin kurallarını her zaman işletmeye devam edeceğini bildiriyor.

#haber #siber_suçlar #sosyal_medya #gazetecilik #emniyet_genel_müdürlüğü