-

Gözden kaçırmayın

Millî Savunma Bakanı Güler, NATO Savunma Bakanları Toplantısı İçin Brüksel'e GittiMillî Savunma Bakanı Güler, NATO Savunma Bakanları Toplantısı İçin Brüksel'e Gitti

Dinar ilçesi Belediye Başkanı Nihat Sarı, 6 Şubat depreminin yıldönümünde bir anma mesajı yayınladı. Başkan Sarı, mesajında Kahramanmaraş odaklı olarak 11 ilimizi etkisi altına alan ve tarihe büyük bir felaket olarak geçen depremleri hatırlattı. Bu depremlerde, 7.7 ve 7.6 büyüklüklerinde, 50 binin üzerinde insanın yaşamını yitirdiğini, 100 binden fazlasının yaralandığını ve birçok kişinin evsiz kaldığını vurguladı.

Başkan, depremin hemen ardından zarar gören vatandaşların yanında olduklarını ve yaralarını sarmak için devlet birimleri, sivil toplum kuruluşları ve vatandaşların ortak çabasıyla destek sağlandığını ifade etti. Bu tür acıların bir daha tekrarlanmamasını dileyen Başkan Sarı, depremde hayatını kaybeden her bir bireyi saygıyla andığını ve tüm yurttaşlara sabır dilediğini belirtti.

Belediye Başkanının bu mesajı, depremin yıkıcı etkilerini hafızalara kazıyan ve toplumun deprem konusunda bilinçlenmesine katkı sağlamayı amaçlayan önemli bir anma niteliğinde. Başkan ayrıca, gelecekteki doğal afetlerde kayıpların en aza indirilmesi için hazırlıkların sürdüğünü ve desteklerin devam ettiğini dile getirdi.

#Afyonkarahisar #Dinar #NihatSarı #deprem #anma #hatıra #Kahramanmaraş #doğalafet #yaralarısar #destek #acılar #bilinçlenme