-

Gözden kaçırmayın

Eskişehir İl Milli Eğitim Müdürlüğü Öğrencilere Motivasyon Programı BaşlatıyorEskişehir İl Milli Eğitim Müdürlüğü Öğrencilere Motivasyon Programı Başlatıyor

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi'nde Avrupa Birliği destekli yeni bir proje başladı. Akıllı Sistemler Uygulama ve Araştırma Merkezi'nde yürütülen XR4HRC projesinin test çalışmaları gerçekleştirildi.

Proje, "XR4HRC: Excellence in Extended Reality for Human-Robot Collaboration" adıyla biliniyor ve insan-robot etkileşimini artırmayı amaçlayan genişletilmiş gerçeklik destekli eğitim sistemleri geliştirilmesini hedefliyor.

Projenin deneyim etkinliğinde katılımcılar, sanal gerçeklik teknolojisini kullanarak IFARLAB Akıllı Fabrika ve Robotik Laboratuvarı'nda bulunan robotik sistemler ve çevre bileşenleri için oluşturulan sanal gerçeklik modüllerini deneyimleme fırsatı buldu. Bu etkinlik, sektördeki iş birliği fırsatlarını da artırarak, yeni teknolojilerin eğitimde nasıl kullanılabileceğine dair önemli bilgiler sağladı.

#Eskişehir #OsmangaziÜniversitesi #AvrupaBirliği #XR4HRC #AkıllıSistemler #GenişletilmişGerçeklik #EğitimSistemleri #İnsanRobotEtkileşimi #SanalGerçeklik #IFARLAB #AkıllıFabrika #RobotikLaboratuvarı #Teknoloji #Eğitim