-

Gözden kaçırmayın

Emek ve Demokrasi Platformu, Fernas Maden İşçilerine Destek VerdiEmek ve Demokrasi Platformu, Fernas Maden İşçilerine Destek Verdi

17 Ekim Dünya Astsubaylar Günü dolayısıyla Türkiye Emekli Astsubaylar Derneği (TEMAD) Eskişehir İl Başkanlığı ve TEMAD Odunpazarı İlçe Başkanlığı tarafından Vilayet Meydanı’nda bir çelenk sunma töreni düzenlendi. Törene, astsubaylar ve aileleri katılarak, bu özel günde dayanışma içerisinde bulundular.

CHP Eskişehir Milletvekili Jale Nur Süllü, törende yaptığı konuşmada, Türkiye’nin huzuru ve güvenliği için büyük fedakârlıkla görev yapan astsubayların önemine değindi. Süllü, emekli ve muvazzaf astsubayların yıllardır süren haklı taleplerinin her zaman takipçisi olacaklarını belirtti.

Jale Nur Süllü, yıllardır mağdur edilen astsubayların makam ve görev tazminatlarının iyileştirilmesi, emekli maaşlarının artırılması ve ek ödeme yapılması amacıyla bir kanun teklifi hazırlayarak TBMM Başkanlığı’na sunduğunu açıkladı.

27 Ekim Pazar günü İstanbul Kartal’da Emeklilikte Adalet Derneği öncülüğünde düzenlenecek Kademeli Emeklilik Mitingi’nde, emekli ve muvazzaf astsubayların da yer alacağı bildirildi. Süllü, bu mitingde haklarının haykırılacağını vurgulayarak, astsubayların yanında olduğunu dile getirdi.