-

Gözden kaçırmayın

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum Açıklama YaptıÇevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum Açıklama Yaptı

Soma ilçesinde bulunan Fernas Madencilikte çalışan işçiler, talepleri doğrultusunda eylemlerini sürdürüyor. Eylemler, 52 gündür devam etmekte ve işçiler, haklarını almak için direnç göstermeye devam ediyor.

İşçilerin Talepleri

Fernas Madencilik işçilerinin, iş koşulları ve hakları ile ilgili talepleri, iş yerindeki verimlilik ve iş ahlakı gibi konuları kapsıyor. Eyleme katılan işçiler, çalışma şartlarının iyileştirilmesini ve daha adil bir ücret politikası uygulanmasını istiyor.

Şirketin Açıklamaları

Fernas Madencilik'in ortağı olan AKP'li Batman Milletvekili Ferhat Nasıroğlu, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde işçilerin durumuyla ilgili açıklamalarda bulundu. Nasıroğlu, iş akitlerinin feshedilmesinin gerekçesini işçilerin iş ahlakına uygun davranmamalarına dayandırdı. Ayrıca, eylemlere katılan bazı kişilerin "memleketi kaosa sürüklemek isteyenler" olduğunu iddia etti.

Eylemlerin Geleceği

İşçilerin 52 gündür süren eylemleri ve şirketin yaklaşımı, yerel ve ulusal düzeyde tartışmalara yol açarken, tarafların bir araya gelerek uzlaşmaya varıp varmayacağı merak konusu. İlerleyen günlerde, bu gelişmelerin işçilerin talepleri üzerindeki etkisi ve potansiyel çözümler üstündeki sonuçları takip edilecek.