-

Gözden kaçırmayın

Ev Ziyaretinde Sıcak Bir Çay SohbetiEv Ziyaretinde Sıcak Bir Çay Sohbeti

Eskişehir'deki Kent Lokantası, ihtiyaç sahiplerinin sıcak yemek alabilmesi için askıda yemek uygulamasını hayata geçirdi. Hayırsever vatandaşların katkılarıyla gerçekleştirilen bu uygulama, maddi durumu yetersiz olan kişilere yemek ulaşımını sağlıyor.

Kent Lokantası, ihtiyaç sahiplerinin ücretsiz olarak yararlanabileceği bir sistem sunarak, destek olmak isteyen vatandaşların kredi kartı veya banka kartı aracılığıyla yemek satın almalarına imkan tanıyor. Bu süreçte, alınan öğünler bir gün sonra ihtiyaç sahibi kişilere ulaştırılıyor.

Uygulamanın işleyişini takip etmek de mümkün. Lokantanın girişinde bulunan ekranda, sistem üzerinden anlık olarak güncellenen Askıda Yemek sayısı yer alıyor. Böylece sağlanan yardımların miktarı hakkında bilgi edinmek isteyenler anlık verilere ulaşabiliyor.

Eğitim, sağlık ve benzeri alanlarda pek çok sosyal projeye imza atan Eskişehir Büyükşehir Belediyesi, bu uygulama sayesinde ihtiyaç sahibi vatandaşların sıcak yemek alabilme imkânını kolaylaştırıyor. Destek vermek isteyenler, http://kentlokantasi.eskisehir.bel.tr adresinden yardımda bulunarak dayanışmaya katkı sağlayabilirler.