-

Gözden kaçırmayın

Adalet Konusunda Stratejik Yaklaşımlar Ele AlındıAdalet Konusunda Stratejik Yaklaşımlar Ele Alındı

Mısır Ticaret ve Yatırım Bakanı Hassan El Khatib, Asya Grubu ülkeleri büyükelçileri toplantısında ülkesinin iktisadi dönüşüm hedefleri doğrultusunda kararlı ve açık bir yaklaşım sergiledi. Bakan Khatib, gümrük işlemlerinden yatırım kolaylıklarına,

ikamet ve çalışma izinlerinden ihracata kadar geniş bir yelpazede kapsamlı reformların planlandığını ifade etti.

Türk Şirketlerinin İlgisi

Türk şirketleri, Mısır ekonomisinin sunduğu fırsatların ve avantajların farkındalığıyla hareket ediyor. Yetenekli iş gücü, yönetici ve mühendis kaynağı, dünya genelindeki serbest ticaret anlaşmaları, stratejik konum ve gelişen altyapı gibi unsurlar, Mısır'ı yatırım açısından cazip hale getiriyor. Cumhurbaşkanı Abdelfattah El Sisi'nin liderliğinde, Türk şirketlerinin Mısır'daki yatırımları, küresel rekabetçiliklerini artırmakta ve Arap ile Afrika pazarlarına erişimlerini kolaylaştırmaktadır.

Karşılıklı Yarara Dayalı İşbirliği

Türkiye'nin bölgedeki ekonomik vizyonu, Mısır ile kazan-kazan esasına dayalı bir büyüme modeli geliştirmek üzerine şekillenmektedir. Mısır'ın kalkınma ve refah hedeflerine yönelik olarak atılan adımları desteklediklerini vurgulayan Khatib, dayanışma ve işbirliği çerçevesinde Türk şirketlerinin Mısır'daki yatırımlarını ve ticari ilişkilerini memnuniyetle karşıladıklarını belirtti.

Mısır'da Türk yatırımlarının geleceği parlak görünmektedir. Ekonomik olanaklar ve iki ülke arasındaki güçlü işbirliği, her iki taraf için de faydalı bir dinamik yaratmaktadır.