-

Gözden kaçırmayın

Starbucks Engelli İstihdam Farkındalığı Ayı'na Destek VeriyorStarbucks Engelli İstihdam Farkındalığı Ayı'na Destek Veriyor

Sabancı Üniversitesi, "Toplumsal Cinsiyet Açısından Beden ve Sağlık Tartışmaları" isimli yeni bir etkinlik serisine başlıyor. Bu etkinlikler, beden ve sağlık konularını toplumsal cinsiyet perspektifinden ele almayı ve bu alanda farkındalık yaratmayı amaçlıyor.

Etkinlikler, sağlık ve beden politikaları ile cinsel ve üreme haklarını kapsayan güncel tartışmaları gündeme getirecek. Ayrıca, konuyla ilgili çalışan akademisyenler, araştırmacılar ve sivil toplum çalışanlarının bir araya gelmesi sağlanacak.

İlk panel 18 Ekim Cuma günü saat 15.00-17.30 arasında Sabancı Üniversitesi Altunizade Dijital Kampüs'ünde gerçekleşecek. Panele, Öğretim Üyesi Ayşecan Terzioğlu, Surgitate kurucusu Özge Akbulut ve 2023 Şirin Tekeli Araştırma Ödülü sahibi Kyoto Üniversitesi sosyologu Işıl Bayraktar katılacak. Panelde, meme kanserinin toplumsal ve kültürel boyutları, muayene ve tedavi süreçleri ele alınacak.

Etkinliğe katılmak isteyenler, belirtilen bağlantıdan kayıt formuna ulaşarak kaydolabilirler.