-

Gözden kaçırmayın

Çorlu'da Organize Suç Örgütüne OperasyonÇorlu'da Organize Suç Örgütüne Operasyon

İstanbul'un Esenyurt ilçesinde düzenlenen "KUYU-25" operasyonunda, yurtdışında faaliyet gösteren bir organize suç örgütünün elebaşı tarafından yönlendirilen bir üye yakalandı.

Olayın merkezinde, sosyal medyada yayımlanan, motosikletli şüphelilerin bir iş yerini kurşunladığı görüntüler yer alıyor. Olayın gerçekleştiği saatlerde, İstanbul İl Emniyet Müdürlüğü TEM Şube Müdürlüğü ekipleri bir uygulama gerçekleştiriyordu. Uygulamanın sona ermesinin ardından, plakasız motosikletli şahıslar zırhlı polis aracının yanından geçerken iş yerine ateş açtılar. Polis memurlarının karşılık vermesi sonucu C.Ç. isimli şahıs bacağından yaralanarak olay yerinden kaçtı.

Yapılan araştırmalar, kurşunlanan iş yerinin sahibi E.K.'nin bir tehdit aldıktan sonra saldırının gerçekleştiğini ortaya koydu. Şahsın, yurtdışında bulunan organize suç örgütü elebaşı ve çeşitli suçlardan kaydı bulunan M.K. isimli birey olduğu tespit edildi. Bu kişi için ruhsatsız ateşli silah bulundurma, suç işlemek amacıyla örgüt kurma ve uyuşturucu ticareti gibi suçlamalardan aranması kaydedildi.

İstanbul Asayiş Şube Müdürlüğü tarafından düzenlenen operasyonda, organize suç örgütü üyesi yakalanarak gözaltına alındı. Operasyon neticesinde, ruhsatsız suikast silahı ve çok sayıda fişek ele geçirildi.

Operasyonu koordine eden Büyükçekmece Savcılığı ile başarılı operasyonu gerçekleştiren emniyet güçleri tebrik edilerek, kamu güvenliğine katkılarından dolayı teşekkür edildi. (Haber kaynağı: İstanbul İl Emniyet Müdürlüğü)