-

Gözden kaçırmayın

Federal Reserve Faiz İndirimleri Gelişen Ekonomilere Canlılık GetirebilirFederal Reserve Faiz İndirimleri Gelişen Ekonomilere Canlılık Getirebilir

Türk Havacılık ve Uzay Sanayii, deprem sonrası bölgedeki yaraları sarmak amacıyla hayata geçirdiği “İskan ve İstihdam Projeleri” çerçevesinde önemli bir adım attı. Hatay’da açılışı yapılan Serdar Demir Çocuk Evleri Sitesi, 80 çocuğa güvenli bir yaşam alanı sunmayı hedefliyor.

Bu proje kapsamında inşa edilen yapılar arasında 4 adet iki katlı çocuk evi, 1 adet tek katlı çocuk evi, 5 adet çocuk koruma ve ilk müdahale evi, sosyal ve idari binalar, güvenlik ve kontrol merkezi ile çeşitli açık alanlar yer alıyor. Proje, 300’den fazla ağaçla yeşillendirilen bir çevre düzenlemesiyle, çocukların sosyal etkileşimlerini artırmayı da amaçlıyor.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ile Savunma Sanayi Başkanlığı'nın destekleriyle hayata geçirilen bu projenin tamamlanmasında, Aselsan, Roketsan, Havelsan, STM ve TEI gibi önemli kuruluşların katkıları da göz ardı edilmedi.

Projenin açılışında, tüm destek sağlayan kurumlara teşekkürler iletildi. Bu girişim, çocukların güvenli bir ortamda büyümelerini sağlamak ve topluma kazandırmak adına atılan önemli bir adım olarak dikkat çekiyor.