-

Gözden kaçırmayın

AMARA'nın 2025 Bahar Koleksiyonu Moda Tutkunlarını BüyülediAMARA'nın 2025 Bahar Koleksiyonu Moda Tutkunlarını Büyüledi

Güçlü ve büyük bir göğüs kası geliştirmek isteyenler için itme hareketleri oldukça önemli. Bir fitness uzmanı, popüler göğüs egzersizlerini değerlendirerek, hangi hareketlerin uygulanması gerektiğini ve hangilerinin göz ardı edilmesi gerektiğini belirtti. Bu video, egzersizlerin etkinliğini değerlendirmeyi ve izleyicilere en faydalı olanları önermeyi hedefliyor.

Pec Deck: Göğüs kaslarını addukto edip esnetme konusunda faydalı olan bu makine her spor salonunda bulunmayabilir ama yine de etkilidir. Uzman, bu egzersizi öneriyor.

Düz Bench Press: Göğüs kaslarını maksimum gerilimle çalıştıran ve hem büyük hem de güçlü bir göğüs inşa etmede etkili olan bu egzersiz de tavsiye ediliyor. Barbell yerine dambıl kullanmak, omuz stabilitesi için daha fazla hareket özgürlüğü sağlıyor.

V-Sh*t Crossover: Bu hareketin göğüs kaslarına faydası pek yok ve izleyiciye sunulan yöntem olarak önerilmiyor.

Incline Bench Press: Üst göğüs kaslarına yönelik etkili bir egzersizdir. Dambıl kullanmak, daha fazla gerilim sağlamakta yararlı olabilir. Bu hareket de önerilenler arasında yer alıyor.

Underhand Bench Press: Üst göğüs kaslarını hedefleyen bir başka bench press varyasyonudur. Dambıl tercih edilmesi tavsiye edilmektedir. Bu egzersiz de öneriliyor.

Plate Press: Bu hareket fazla yük kaldırma fırsatı sunmadığı için önerilmiyor.

Decline Bench Press: Alt göğüs kaslarına yönelik etkili bir egzersizdir, omuzlar üzerinde yük acısını azaltması açısından faydalı olabilir. Bu hareket iyi bir seçenek olarak değerlendiriliyor.

Pushups: Vücut ağırlığı kullanarak yapılan en iyi göğüs egzersizidir. Ancak 30'dan fazla şınav çekebilenler, daha zorlu varyasyonlar denemelidir. Bu hareket de öneriliyor.

Guillotine Press: Riskli bir egzersizdir ve daha iyi alternatiflerin olduğunu belirten uzman, bunu önermez.

Videonun devamında, diğer göğüs egzersizleri hakkında daha fazla bilgi bulunmakta. Sporseverlerin, hedeflerini belirlemeleri ve uygun programları seçmeleri için uzman tavsiyesiyle, bu egzersizlerin türlerine dikkat etmeleri gerektiği vurgulanıyor.

Kaynak: Athlean-X