-

Gözden kaçırmayın

Çin Destekli Altyapı Projesi için Liman Otoyolu AçıldıÇin Destekli Altyapı Projesi için Liman Otoyolu Açıldı

Brighton Chama, Zambiyalı futbolcu, Polonya futbol tarihine adını altın harflerle yazdırarak, ülkenin üst düzey liginde mücadele eden ilk Afrikalı oyuncu olmayı başardı. 26 Ekim 1965 doğumlu Chama, kariyerine Zambiya'nın Kabwe Warriors takımında başladı ve burada önemli başarılara imza attı. Takımı ile ikinci ligden birinci lige yükselirken, Zambiya Kupası'nı da kazandı.

Futbol yetenekleri ülkesinin sınırlarını aşan Chama, 1986 yılında Güney Afrika'nın Jomo Cosmos takımından gelen teklif ile uluslararası arenada kariyerine devam etti. 1989 yılında Wits University takımında oynarken, Wisła Kraków'ın eski kalecisi Robert Gaszyński ile karşılaşarak Polonya'ya transfer olma fırsatı buldu. 1990/91 sezonunda Wisła Kraków'a katılan Chama, 31 Mart 1991 tarihinde sadece bir maçta forma giydi. O maçta, sakatlanan Tomasz Dziubiński'in yerine oyuna girdi ve o an, Polonya futbol tarihinde bir dönüm noktası oldu.

Ancak, Chama'nın kariyeri Polonya'da uzun sürmedi. Aynı yıl Zambiya'ya döndü çünkü hem fiziksel hem de psikolojik olarak Polonya'daki yaşamına uyum sağlamakta zorlandı. Evini, eşini ve beş yaşındaki oğlunu özleyen Chama, Polonya'da İngilizce konuşanların az olması nedeniyle iletişim sorunlarıyla da karşılaştı.

Bu haber, Brighton Chama'nın Polonya futbolu üzerindeki etkisini ve Afrikalı oyuncuların uluslararası alandaki engellerini gözler önüne seriyor.