-

Gözden kaçırmayın

T.C. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'dan T.C. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'dan "SİBERAĞ-7" Operasyonları Hakkında Açıklama

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, terör örgütü FETÖ’ye karşı yürütülen operasyonların aralıksız süreceğini duyurdu. Bakan Yerlikaya, bu çerçevede gerçekleştirilen "KISKAÇ-25" operasyonları sonucunda şüphelilerin yakalandığını açıkladı.

Operasyonlar, Emniyet Genel Müdürlüğü bünyesindeki Terörle Mücadele (TEM), İstihbarat ve Kaçakçılık ve Organize Suçlar (KOM) Başkanlıkları tarafından koordinedilerek gerçekleştirildi. Adana, Ankara, Antalya, Çorum, Elazığ, İstanbul, İzmir, Ordu, Samsun, Kahramanmaraş ve Van illerinde düzenlenen operasyonlara katılan ekipler, şüphelilerin FETÖ’nün sözde "Askeri Mahrem Yapılanması" içinde aktif olarak görev aldıklarını belirledi.

Bakan Yerlikaya, yapılan incelemelerde şüphelilerin ankesörlü telefonlar aracılığıyla iletişim kurduğunu, örgüt içinde sorumlu şahıslarla bağlantılarının bulunduğunu ve kripto haberleşme programı “ByLock”u kullandıklarını ifade etti. Ayrıca, bu şahısların FETÖ soruşturmaları kapsamında hapis cezası bulunan ve aranma kaydı bulunan kişiler olduğu tespit edilmiştir.

Bakan, operasyonları gerçekleştiren polislere teşekkür ederek, "Allah ayağınıza taş değdirmesin. Milletimizin duası sizinle" ifadelerini kullandı.

Bu bilgiler, İçişleri Bakanlığı’nın resmi açıklamalarına dayanmaktadır.