-

Gözden kaçırmayın

Afyonkarahisar'daki doğal güzellikler ve kültürel zenginlikler ekranlardaAfyonkarahisar'daki doğal güzellikler ve kültürel zenginlikler ekranlarda

Afyonkarahisar Sağlık Bilimleri Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi, Göz Polikliniklerinde sunulan hizmetleri yerinde inceledi. Rektör Prof. Dr. Nurullah Okumuş, Başhekim Ahmet Ali Tuncer ve Göz Doktoru Doç. Dr. İbrahim Ethem Ay’ın katılımıyla gerçekleştirilen gezide, hastanede sunulan göz hekimliği hizmetleri hakkında bilgi alındı.

Hastanenin göz bankası ve kornea nakli konusundaki başarıları dikkat çekti. Afyonkarahisar’ın, bu alanda birçok büyükşehirden önde olduğu vurgulandı. İnceleme sırasında, kornea nakli yapılan iki hastanın ziyaret edilmesiyle, nakil sonrası hissettikleri mutluluk dile getirildi. Hastalar, gözlerinin daha iyi gördüğünü belirtti. Ayrıca, göz bankası kurulduktan sonra 24. kornea naklinin yarın yapılacağı bilgisi paylaşıldı. AFSÜ Göz bankasının, kornea temini ve dağıtımı konusunda Türkiye genelinde ilk üçte yer aldığı öğrenildi.

Hastane yetkilileri, bu alanda sağlık sorunları yaşayan tüm vatandaşları gelişmiş teknolojik imkanlara sahip olan hastanelerine davet etti. Türkiye genelinde hasta kabul eden ve vatandaşlara şifa dağıtan hastanenin tüm çalışanlarına teşekkürler dile getirildi.

Bu bilgiler, Afyonkarahisar Sağlık Bilimleri Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi'nden alınmıştır.