-

Gözden kaçırmayın

Rusya Devlet Başkanı Putin: Ukrayna ordusu Batı kaynaklı saldırılarla baş edemezRusya Devlet Başkanı Putin: Ukrayna ordusu Batı kaynaklı saldırılarla baş edemez

Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Maria Zakharova, Rusya'nın milli Olimpiyat takımının yokluğunun çoğu spor dalında seyir zevki ve rekabet düzeyinin düşmesine neden olduğunu belirtti. Zakharova, Uluslararası Olimpiyat Komitesi'nin (IOC) Rusya'yı Olimpiyatlardan dışlama kararının adaletsizlik, önyargı, ideolojik unsurlar ve ayrımcılıkla nüfuz ettiğini ve bu durumun artık herkes tarafından açıkça görüldüğünü ifade etti.

Rusya Ankara Büyükelçiliği tarafından aktarılan habere göre, Zakharova, Rusya'nın milli Olimpiyat takımının sürekli olarak dışlanmasının seyir zevkini olumsuz etkilediğini ve rekabet düzeyini düşürdüğünü söyledi. IOC'nin kararının adaletsizlik, önyargı, ideolojik unsurlar ve ayrımcılıkla motive edildiğini belirten Zakharova, bu durumun artık herkes tarafından açıkça görüldüğünü vurguladı.

Rusya Ankara Büyükelçiliği tarafından yapılan açıklamada, Zakharova'nın sözlerine yer verilerek, Rusya'nın milli Olimpiyat takımının yokluğunun spor dünyasında olumsuz etkiler yarattığına dikkat çekildi. Büyükelçilik, IOC'nin Rusya'yı Olimpiyatlardan dışlama kararının adaletsizlik, önyargı, ideolojik unsurlar ve ayrımcılıkla dolu olduğunu ifade etti.