-

Gözden kaçırmayın

Hava Kuvvetleri Karargâhı Personeli Kan Bağışında BulunduHava Kuvvetleri Karargâhı Personeli Kan Bağışında Bulundu

Kayseri'de Jandarma ekipleri, yerli Medar Mobil Hız Tespit Sistemi kullanarak trafik denetimlerini sürdürüyor. İl Jandarma Komutanlığı Trafik Şube Müdürlüğü, vatandaşların can ve mal güvenliğini sağlamak amacıyla çalışmalarını aralıksız devam ettiriyor.

Jandarma ekipleri, Melikgazi ilçesi Yeşilyurt Mahallesi'nde MTS kullanarak yapılan trafik denetimlerine devam ediyor. Ayrıca, Develi, İncesu, Kocasinan ve Bünyan ilçelerinde de radar denetimleri gerçekleştiriliyor.

Hızdan kaynaklanan kazaların önüne geçilmesi ve trafik güvenliğinin sağlanması hedeflenen MTS, 4 aracın yan yana hızını tespit edebilen ve girilen hız limitinin üstünde seyreden araçları kaydedebilen özelliklere sahip. MTS, lazer teknolojisiyle her türlü hava koşulunda hız tespiti yapabiliyor ve hem araç üzerinde hem de yol kenarında taşınabilir olarak kullanılabiliyor.

Jandarma tarafından gerçekleştirilen trafik denetimlerinde, 2024 yılının ilk 7 ayında 5 bin 833 sürücü ve araç hız ihlali yapmaktan dolayı idari para cezasıyla karşılaştı. Kayseri İl Jandarma Komutanlığı, trafik güvenliğinin sağlanması ve kazalardaki can kayıplarının azaltılması amacıyla trafik denetimlerine devam edeceğini duyurdu.