-

Gözden kaçırmayın

Gözlerinizi yuvalarından fırlatacak 5 şaşırtıcı UFO gözlemiyle tanışın!Gözlerinizi yuvalarından fırlatacak 5 şaşırtıcı UFO gözlemiyle tanışın!

Yahudi İsyanı, M.S. 66-73 yılları arasında Yahudi halkının Roma egemenliğine karşı gerçekleştirdiği büyük bir silahlı direniştir. Bu isyan, Kudüs'ün yıkılmasıyla sonuçlanan ve Yahudi tarihindeki en önemli olaylardan biri olarak kabul edilen bir dizi olayın sonucunda patlak vermiştir.

Yahudi İsyanı, Roma İmparatorluğu'nun baskıcı yönetimine karşı duyulan hoşnutsuzluk ve dini özgürlük talepleri doğrultusunda başlamıştır. İsyan sırasında, Yahudiler Roma'nın bölgede kurduğu düzeni ve vergilendirme politikalarını protesto etmişlerdir. Kudüs, bu mücadelelerin merkezi olmuş ve yoğun çatışmalara sahne olmuştur.

İsyan, sonunda Roma İmparatoru Vespasian ve oğlu Titus'un komutasındaki büyük bir Roma ordusunun Kudüs'ü kuşatması ve şehri yerle bir etmesiyle sona ermiştir. Bu olay, Yahudilerin kutsal tapınağının yıkılmasına ve şehirde büyük bir yıkıma yol açarak Yahudi tarihinin dönüm noktalarından biri olmuştur.