-

Gözden kaçırmayın

2. Gazi Paşa'yı Anma ve Yağlı Pehlivan Güreşleri Düzenlendi2. Gazi Paşa'yı Anma ve Yağlı Pehlivan Güreşleri Düzenlendi

CHP Eskişehir Milletvekili İbrahim Arslan, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi ve mevcut yönetimin politikaları üzerine çarpıcı açıklamalarda bulundu. Arslan, uzun yıllardır ötekileştirici ve kutuplaştırıcı bir yaklaşımın benimsendiğini belirterek, bu durumun toplumda derin yarılmalara yol açtığını ifade etti.

Arslan, mevcut yönetimin kendisi gibi düşünmeyen insanları "terörist" veya "vatan haini" olarak ilan ettiğini, bu tutumun hoşgörüsüzlüğü ve şiddeti artırdığını söyledi. Ülkede tartışılması ve çözülmesi gereken birçok acil ve temel sorun bulunduğunu vurgulayan Arslan, bu "Tekçi Yaklaşım"ın ve "Tek Adam" yönetiminin; farklı düşünce ve yaklaşımlara olan tahammülsüzlüğün TBMM'de de şiddetin artmasına neden olduğunu belirtti.

Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'ni eleştiren Arslan, bu sistemin TBMM'nin anayasal görevlerini yerine getirmesini engellediğini savundu. Türkiye'nin acilen seçime gitmesi gerektiğini söyleyen Arslan, mevcut sistemle ülke sorunlarının çözülemeyeceğini ve daha fazla kutuplaşmaya yol açacağını ifade etti.