-

Gözden kaçırmayın

2. Gazi Paşa'yı Anma ve Yağlı Pehlivan Güreşleri Düzenlendi2. Gazi Paşa'yı Anma ve Yağlı Pehlivan Güreşleri Düzenlendi

Haziran ayında işsizlik oranı yüzde 9,2’ye yükseldi. Bu artışa rağmen işsizlik oranı tek haneli seviyede kalırken, 2024 geneli için yüzde 10,3 olarak öngörülen Orta Vadeli Program (OVP) tahmininin altında seyretti.

Haziran ayındaki artışta, enflasyonla mücadele sürecinde uygulanan sıkılaştırıcı politikaların yanı sıra o aya özgü geçici etkiler de önemli rol oynadı. Okulların tatil dönemine girmesi ile iş arayanların sayısındaki artış ve 9 günlük Kurban Bayramı tatili, değerlendirilmesi gereken unsurlar arasında yer aldı.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, “Bir yandan başlamış olan dezenflasyon sürecini devam ettirirken, diğer yandan bu sürecin büyüme ve istihdam üzerindeki kısa dönemli etkilerini dikkatle izliyor ve bu etkileri azaltmaya yönelik çabamızı sürdürüyoruz,” dedi. Yılmaz, reel sektör yatırımlarına dönük seçici kredi ve teşvikler, yatırım ortamını iyileştirici düzenlemeler, ihracatı önceleyen vergi oranları ve uygun koşullu finansman ile istihdam edilebilirliği artırmaya yönelik mesleki eğitim ve işgücü politikalarının izlenen politikalar arasında olduğunu belirtti.

“Amacımız istikrar içinde dengeli büyümek, istihdam imkanlarımızı geliştirmek, insan odaklı ve kapsayıcı kalkınma ile sosyal refahı kalıcı olarak artırmaktır,” diyen Yılmaz, enflasyonla mücadele ve büyüme arasında denge kurmada bazı zorlukların yaşanabileceğini, ancak orta ve uzun vadede bu iki hedefin uyum içinde olduğunu ifade etti. Yılmaz, fiyat istikrarının öngörülebilirliği ve güven ortamını pekiştirerek sürdürülebilir büyüme için güçlü bir zemin oluşturduğunu sözlerine ekledi.

Kaynak: Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz'ın açıklamaları.