-

Gözden kaçırmayın

2. Gazi Paşa'yı Anma ve Yağlı Pehlivan Güreşleri Düzenlendi2. Gazi Paşa'yı Anma ve Yağlı Pehlivan Güreşleri Düzenlendi

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Deniz Yücel, 2024 Paris Olimpiyatları'nda Türkiye'nin başarısız performansını ve 22 yıldır iktidarda olan AKP hükümetinin spor politikalarını eleştirdi.

Yücel, 2024 Paris Olimpiyatları'nda en fazla madalya kazanan ilk 10 ülkenin listesi ile bu ülkelerin 2023 yılı yaş ortalamalarına dair istatistikleri değerlendirerek, Türkiye'nin spor alanındaki yetersiz performansını ve hükümetin bu alandaki politikalarını eleştirdi. Türkiye'nin genç ve kalabalık nüfusuna rağmen, 64. sırada yer alarak yalnızca 8 madalya kazanmasını "beceriksiz ve liyakatsiz AKP yönetiminin elinde insan kaynağımızın nasıl harcandığının kanıtı ve utanç vesikası" olarak nitelendirdi.

Ayrıca Yücel, AKP hükümetinin olimpiyatlara ev sahipliği yapma isteğinin ardında spor altyapılarına değil, inşaat ve rant sevdasına dayalı projeler bulunduğunu iddia etti. Sporcu yetiştirmekte yetersiz kalan hükümetin, kadın sporcuların ve federasyonların üzerinde baskı kurduğunu vurgulayan Yücel, "22 yıldır ülkeyi yöneten, defalarca olimpiyatlara ev sahipliği yapmaya aday olup kazanamayan AKP iktidarı sporcu yetiştirmekten aciz. Yönetime sürekli müdahalelerde bulunulması, kadınların spordan dışlanması bu sonuçları doğurmuştur" dedi.

Son olarak, milli voleybol takımı Filenin Sultanları’na yapılan hakaretlere değinen Yücel, "Onlar bizim her daim gururumuz. Tebrikler Atatürk'ün kızları" diyerek kadın sporculara destek verdi.

Kaynak: CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Deniz Yücel'in açıklamaları.