-

Gözden kaçırmayın

İçişleri Bakanı, Kastamonu'da Halkla Buluştuİçişleri Bakanı, Kastamonu'da Halkla Buluştu

Mersin'de çekildiği tespit edilen ve sosyal medyada paylaşılan görüntülerde, bir grubun halay çekerken PKK elebaşı lehine sloganlar attığı bildirildi. İçişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre, Mersin İstihbarat ve Terörle Mücadele (TEM) Şube Müdürlükleri tarafından görüntülerde yer alan 11 kişinin kimlikleri belirlendi.

Yapılan çalışmalar sonucunda, şüphelilerin Gaziantep'ten Mersin'e geldikleri tespit edildi. Mersin Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde Mersin ve Gaziantep İl Emniyet Müdürlüklerince gerçekleştirilen operasyonda, 1 kişinin olayın hemen sonrasında 'Uyuşturucu Madde Kullanmak' suçundan tutuklanarak cezaevine gönderildiği, 9 şüphelinin ise yakalandığı açıklandı. Firari olan 1 şüphelinin yakalanma çalışmalarının sürdüğü belirtildi.

Operasyon sırasında ele geçirilen dijital materyaller, silah ve mühimmatlara el konuldu. Şüpheliler, 'Terör Örgütünün Propagandasını Yapma' suçundan gözaltına alındı.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, terör örgütü ve uzantılarıyla yılın 365 günü mücadelenin devam edeceğini vurgulayarak, teröristlerin her an takipte olduklarını ifade etti.

Kaynak: İçişleri Bakanlığı