-

Gözden kaçırmayın

DEİK İletişim Ailesinin Özel Kalem Müdürü Elif, Dünya Evine GirdiDEİK İletişim Ailesinin Özel Kalem Müdürü Elif, Dünya Evine Girdi

Öncelikle, 2024-2026 dönemini kapsayan Orta Vadeli Program'da (OVP) öngörülen yapısal reformlar ve temel önceliklerin gelinen aşamaları değerlendirildi. 2025-2027 dönemini kapsayan yeni OVP'nin hazırlık sürecine dair çalışmalar da görüşüldü. OVP'nin Eylül ayında yayımlanması planlanıyor.

Ayrıca, iklim değişikliğinin etkileri göz önünde bulundurularak tarımsal üretimde sürdürülebilirliğin sağlanması amacıyla sulama tesislerinin enerji ihtiyacının, baraj ve göletlerin rezervuarlarında kurulacak güneş enerji santrallerinden karşılanması konusu ele alındı. Bu bağlamda, önümüzdeki dönemde yapılması gereken yatırımlar tartışıldı.

Eğitim-istihdam-üretim ilişkisinin güçlendirilmesi amacıyla ise İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulları masaya yatırıldı. İşgücü piyasasının ihtiyaç duyduğu nitelikli istihdamın tespiti ve sağlanması için yapılan çalışmalar değerlendirildi. Kurulların işlevselliği ve etkinliğinin artırılmasına yönelik öneriler gözden geçirildi.

Haber Kaynağı: Ticaret Bakanı Ömer Bolat