-

Gözden kaçırmayın

İçişleri Bakanı, Kastamonu'da Halkla Buluştuİçişleri Bakanı, Kastamonu'da Halkla Buluştu

T.C. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Jandarma tarafından ülke genelinde düzenlenen "NARKOÇELİK-28" operasyonlarında büyük miktarda uyuşturucu madde ve malzemelerin ele geçirildiğini duyurdu. Operasyonlar, ülkenin farklı bölgelerinde gerçekleştirildi ve zehir tacirlerine ağır darbeler indirildi.

Jandarma Genel Komutanlığı KOM Daire Başkanlığı koordinesinde gerçekleştirilen operasyonlarda, çeşitli illerde il jandarma komutanlıkları ve bağlı birimlerin katılımıyla büyük çapta uyuşturucu ele geçirildi. Bu operasyonlar, yerel halkın huzurunu sağlamayı amaçlayan geniş kapsamlı bir çabanın parçası olarak yürütüldü.

Diyarbakır'da yapılan operasyonlarda, 5 milyon 94 bin 730 adet kök kenevir, 3 milyon 843 bin 800 adet kök skunk, 1 ton 637 kg kubar esrar ve 141,5 kg toz esrar ele geçirildi. Çok sayıda zehir taciri yakalandı ve tutuklandı.

Antalya'da ise, 9 kg esrar ve 4 kg skunk ele geçirildi ve sokak satıcıları yakalanarak tutuklandı.

Ağrı'da düzenlenen operasyonlar sonucunda, 186 kg eroin ve 30 kg metamfetamin ele geçirildi. Zehir tacirleri yakalanarak haklarında adli işlemler yapıldı.

Edirne'deki arazi operasyonları sonucunda, 2 milyon 65 bin adet kök kenevir ele geçirilerek zehir tacirleri yakalandı.

Aydın, Erzurum, Hakkâri, İstanbul, Kırklareli, Kocaeli, Mersin, Samsun, Aksaray, Sivas, Afyonkarahisar ve Tokat illerinde de benzer operasyonlar başarıyla gerçekleştirildi ve büyük miktarda uyuşturucu madde ele geçirildi.

Jandarma ekipleri tarafından gerçekleştirilen bu operasyonlar kapsamında, uyuşturucu ticareti yapan pek çok kişi gözaltına alındı ve tutuklandı. Ele geçirilen uyuşturucu maddelerin miktarı ülke genelinde milyonlarca kök kenevir ve on binlerce kilogramı buldu.

Ali Yerlikaya, ülkeyi zehir tacirlerinden ve sokak satıcılarından temizlemeye kararlı olduklarını ifade ederek, operasyonları gerçekleştiren jandarma birimlerine teşekkür etti ve kamuoyunu bilgilendirdi.

#Narkocelik #UyuşturucuOperasyonu #ZehirTacirleri