-

Gözden kaçırmayın

Odunpazarı Modern Müze, Odunpazarı Modern Müze, "Ehlikeyif" Sergisiyle Beşinci Yılını Kutladı

Türkiye Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, mevcut ekonomik ve politik duruma ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Yılmaz, dünyanın tarihsel ortalamaların altında büyüdüğü ve bölgesel gerilimlerin yükseldiği bir dönemde Orta Vadeli Programı (OVP) kararlılıkla uygulamaya devam ettiklerini belirtti. Ayrıca, geçen yıl yaşanan Türkiye tarihinin en büyük deprem afetinin yaralarının sarılmaya çalışıldığını vurguladı.

Yılmaz'ın açıklamalarına göre, hükümetin temel hedefi siyasi ve makroekonomik istikrar içinde ülkeyi sürdürülebilir ve kapsayıcı şekilde büyütmek. Bu kapsamda enflasyonu düşürmek ve kalıcı refah artışı sağlamak amaçlanıyor.

Türkiye Merkez Bankası (MB) rezervlerinin tarihi yüksek düzeylerde seyrettiğini ifade eden Yılmaz, risk göstergelerinde, cari açıkta ve bütçe açığında Orta Vadeli Program hedeflerinin ötesinde iyileşmeler yaşandığını söyledi. Ayrıca, iç ve dış politikalarında güven oluşturan politikaların kredi derecelendirme kuruluşlarının not artışlarında da kendisini gösterdiğini ekledi.

Yılmaz, artan kredi notunun yatırım, istihdam, üretim ve ihracat için daha nitelikli finansmana erişimi kolaylaştırmasını beklediklerini dile getirdi. Para ve maliye politikalarının yanı sıra yapısal reform gündemini de güçlü bir şekilde ele aldıklarını belirtti. Ekonomi Koordinasyon Kurulu (EKK) ve Yatırım Ortamını İyileştirme Koordinasyon Kurulu (YOİKK) çerçevesinde somut çalışmaları ekip ruhu içinde hayata geçirdiklerini ifade etti.

Son olarak, Yılmaz, katma değerli üretimin ve verimliliğin arttığı bir ekonomik yapı ile ülkeyi güçlü yarınlara taşımakta kararlı olduklarını ve milletin yaşam standartlarını daha da yükseltmeyi hedeflediklerini belirtti.