-

Gözden kaçırmayın

DEİK İletişim Ailesinin Özel Kalem Müdürü Elif, Dünya Evine GirdiDEİK İletişim Ailesinin Özel Kalem Müdürü Elif, Dünya Evine Girdi

Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamındaki tercihlerde meslek liseleri önemli bir tercih sebebi olmaya devam ediyor. Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası'ndan yapılan açıklamaya göre, gençler 81 ilde desteklenen 129 meslek lisesine davet ediliyor.

Meslek liseleri, öğrencilere sundukları pratik ve teorik eğitimlerle öne çıkarak, gençlerin hem iş dünyasına daha hızlı entegre olmasını sağlıyor hem de yeteneklerine göre kendilerini geliştirme fırsatı sunuyor.

Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası yetkilileri, meslek eğitiminin öğrencilere sağlam bir kariyer kapısı araladığını belirtiyor. Aynı zamanda, meslek liselerinde verilen eğitimler, sanayi ve ticaret hayatının ihtiyaçlarına uygun şekilde hazırlanıyor.

Eğitimciler ve sanayiciler, meslek liselerinin geleceğin iş gücünü oluşturmanın yanı sıra, öğrencilere nitelikli eğitim sunduğunu ve bu nedenle öğrencilerin meslek liselerine yönelmelerinin önemli olduğunu vurguluyor.

Kaynak: Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası