-

Gözden kaçırmayın

İçişleri Bakanı, Kastamonu'da Halkla Buluştuİçişleri Bakanı, Kastamonu'da Halkla Buluştu

Türkiye genelinde son günlerde silah kaçakçılarına ve ruhsatsız silah taşıyan şahıslara yönelik "MERCEK-21" operasyonları gerçekleştirildi. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, operasyonların sonuçlarına ilişkin açıklamalarda bulundu.

Operasyonlar sırasında çok sayıda ruhsatsız tabanca, kurusıkıdan çevrilmiş tabanca, uzun namlulu tüfek ve ruhsatsız av tüfeği ele geçirildi. Ayrıca 335 şüpheli hakkında işlem yapıldı.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, "Aziz Milletimizin Bilmesini İsterim ki; ruhsatsız silah temin edenleri bir bir yakalayıp adalete teslim etmeye devam edeceğiz. Sizlerin dua ve desteğiyle kendi karanlık düzenlerinin hakim olmasını isteyen suç odaklarıyla mücadelemiz aralıksız sürecek," dedi.

Operasyonlar İstanbul, Adana, İzmir, Mersin, Gaziantep gibi büyük şehirlerden Diyarbakır, Ankara, Konya, Kahramanmaraş, Şanlıurfa, Antalya, Bursa, Samsun, Tekirdağ, Balıkesir, Sakarya, Aydın, Kocaeli, Muğla, Malatya, Aksaray, Kastamonu, Kayseri, Eskişehir, Düzce, Elazığ, Adıyaman, Denizli, Giresun, Hatay, Van, Mardin, Batman, Çorum, Ordu, Şırnak, Tokat, Zonguldak, Amasya, Kırıkkale, Manisa, Uşak, Karaman, Kilis, Kütahya, Osmaniye, Sinop, Afyonkarahisar, Erzurum, Kırklareli, Niğde, Rize, Siirt, Artvin, Bartın, Bilecik, Bingöl, Bitlis, Burdur, Çankırı, Edirne, Karabük, Kırşehir, Sivas, Trabzon, Yalova, Ardahan, Hakkâri, Isparta, Muş, Nevşehir, Yozgat, Ağrı, Çanakkale ve Kars gibi birçok ilde İl Jandarma Komutanlıkları ve İl Emniyet Müdürlükleri tarafından düzenlendi.

Operasyonlarda halkın güvenliğini tehlikeye atan silahlara el konulurken, operasyonları koordine eden valiler, kaymakamlar, jandarma ve emniyet birimlerine teşekkür eden Yerlikaya, "Milletimizin duası sizinle" diyerek sözlerini noktaladı.