-

Gözden kaçırmayın

Afyonkarahisar'daki doğal güzellikler ve kültürel zenginlikler ekranlardaAfyonkarahisar'daki doğal güzellikler ve kültürel zenginlikler ekranlarda

Türkiye'nin büyük başarılarına bir yenisi daha eklendi. Türksat 6A uydusu, uzaya başarıyla fırlatıldı. Türkiye'nin ilk yerli ve milli haberleşme uydusu olan Türksat 6A, ülkenin uzay teknolojilerinde kendi kendine yeterlilik hedefinin en önemli aşamalarından birini oluşturuyor.

Fırlatma töreninde konuşan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, bu önemli başarıyı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğinde gerçekleştirildiğini belirtti. Bakan Kurum, “Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın önderliğinde ülkemize ve milletimize bu gururu yaşatan herkese teşekkür ediyor, yerli haberleşme uydumuz Türksat 6A’nın hayırlı olmasını diliyorum.” şeklinde konuştu.

Türkiye'nin uzayda daha fazla varlık göstermesi ve bu alanda bağımsızlığını kazanması için yapılan bu girişim, gelecek adımlar için de büyük bir motivasyon kaynağı olacak. Türksat 6A'nın başarıyla uzaya gönderilmesi, Türkiye'nin teknolojik alandaki başarısını taçlandıran önemli bir kilometre taşı olarak kaydedildi.

Kaynak: Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı