-

Gözden kaçırmayın

Odunpazarı Modern Müze, Odunpazarı Modern Müze, "Ehlikeyif" Sergisiyle Beşinci Yılını Kutladı

Çin menşeli elektrikli araç üreticisi BYD firması, Türkiye'de yatırım yapma kararı aldı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır ve BYD Yönetim Kurulu Başkanı Wang Chuanfu'nun katılımıyla gerçekleşen törende yatırım anlaşması imzalandı.

Bu anlaşma çerçevesinde BYD, Türkiye'de 1 milyar dolarlık yatırım yapacak. Yatırımın 2026 yılının sonlarına doğru üretime başlaması planlanıyor ve yaklaşık 5 bin kişilik doğrudan istihdam sağlaması bekleniyor.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, yaptığı açıklamada, uygulanan politikalar sayesinde yatırım ortamının iyileştiğini ve bu yatırımın uzun vadeli uluslararası sermaye girişlerini hızlandıracağını vurguladı. Ayrıca Yılmaz, bu yatırımın cari açığın finansman kalitesini de iyileştireceğini belirtti.

Yılmaz, orta vadede bu yatırımın ihracata da önemli katkılar sağlayacağını ve cari açığın daha da azalmasını sağlayacağını ifade etti. Sürece katkı sağlayan tüm kurumları tebrik ederek, bu yatırımın Türkiye ekonomisine olumlu bir şekilde yansımasını umduklarını dile getirdi.