-

Gözden kaçırmayın

2. Gazi Paşa'yı Anma ve Yağlı Pehlivan Güreşleri Düzenlendi2. Gazi Paşa'yı Anma ve Yağlı Pehlivan Güreşleri Düzenlendi

AK Parti Ankara Milletvekili Fuat Oktay, TBMM Dışişleri Komisyonu olarak Japonya Temsilciler Meclisi Dışişleri Komisyonu'nu ağırladıklarını bildirdi. Görüşmelerde ikili ilişkiler, uluslararası güncel gelişmeler, Ukrayna savaşı, İsrail-Filistin meselesi, Asya-Pasifik ve Kore Yarımadası'ndaki gelişmeler ele alındı.

Oktay, İsrail'in Gazze'de gerçekleştirdiği katliamların durdurulması, ateşkes sağlanması ve insani yardımların kesintisiz sürdürülmesi konusunda iki ülkenin uluslararası arenada iş birliği yapma konusunda mutabık kaldığını belirtti. Aynı zamanda, sorunun iki devletli çözüm modeli temelinde çözüme kavuşturulmasının önemine değinildi.

Diplomatik ilişkilerin kurulmasının yüzüncü yılına girildiği bu dönemde, siyasi, savunma sanayii, ekonomi, ticaret, turizm, kültür, bilim ve teknoloji alanlarındaki ilişkilerin derinleştirilmesi ve parlamenter ilişkilerin yapısal bir zeminde geliştirilmesi konuları konuşuldu. Ayrıca ikili ticaret hacminin dengeli bir yapıya kavuşturulması ve karşılıklı yatırımların artırılması için atılabilecek adımlar değerlendirildi.

Terörle mücadele konusuna da değinen Oktay, Japonya'da PKK ve FETÖ terör örgütlerinin faaliyetlerinin sonlandırılması ve iltica sisteminin suistimal edilmesinin önüne geçilmesi yönündeki taleplerini ilettiklerini ifade etti.