-

Gözden kaçırmayın

Odunpazarı Modern Müze, Odunpazarı Modern Müze, "Ehlikeyif" Sergisiyle Beşinci Yılını Kutladı

Başbağlar Köyü'nde katledilen 33 şehidimiz ve Urumçi'deki Uygur Türk'ü kardeşlerimizle ilgili olarak İYİ Parti Afyonkarahisar Milletvekili Hakan Şeref Olgun, duygularını dile getirdi. Milletvekili Olgun, yaptığı açıklamada, Başbağlar Köyü'nde yaşanan acı olayı ve Urumçi'deki zulmü saygı ve rahmetle anığını belirtti.

Şeref Olgun, "Birbirinden binlerce kilometre uzaklıkta sadece Türk oldukları için katledilen Başbağlar Köyü'ndeki 33 şehidimizi ve Urumçi'deki Uygur Türk'ü kardeşlerimizi saygı ve rahmetle anıyorum," dedi. Milletvekili, bu olayları unutmadıklarını ve unutmayacaklarını vurguladı.

Başbağlar Köyü'nde 1993 yılında PKK terör örgütü tarafından gerçekleştirilen saldırıda 33 kişi hayatını kaybetmişti. Urumçi'deki Uygur Türk'leri ise sürekli olarak insan hakları ihlalleri ve zulümle karşı karşıya kalmaktadır.

Bu acı olaylar, ortak bir millet olmanın ve dayanışmanın önemini bir kez daha gözler önüne seriyor. Hakan Şeref Olgun, "Ruhları şâd, mekânları cennet olsun. Unutmadık, unutmayacağız," diyerek sözlerini tamamladı.